Karácsony dolga

2020. október 14. 07:26

A baloldali főpolgármester elvette a jobboldali kerületektől az útfelújítási forrásokat, a járvány első hulláma idején teszetoszáskodott, magára hagyta a Pesti úti idősotthon lakóit.

2020. október 14. 07:26
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„»Tavaly október 13-án szavaztak bizalmat a fővárosi választók egy politikailag sokszínű, progresszív közösségnek, és bíztak meg minket egy, a párbeszédre, a közös gondolkodásra, a fenntarthatóságra épülő városkormányzás megkezdésére« – büszkélkedett tegnap Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A hangulatos videóval is megtámogatott bejegyzést pedig Budapest Főváros Önkormányzata volt szíves megtámogatni hirdetésként. Nyilván ezen kár fennakadni, hiszen alighanem közérdek, hogy minél több emberhez eljusson a maszekban az alapjövedelem gondolatával házaló s a kormányfőjelölti poszt felé kacsintgató politikus üzenete arról, mit gondol saját maga nagyszerűségéről.

Például azt, hogy »nem vagyunk tökéletesek, de a helyes úton járunk«. És mi ez a helyes út? Hát az, hogy másféleképp hoznak döntéseket, »megosztjuk a dilemmáinkat, bevonjuk a lakosságot«. Hacsak úgy nem.

Mi ezzel szemben például azt láttuk, hogy a baloldali főpolgármester elvette a jobboldali kerületektől az útfelújítási forrásokat, a járvány első hulláma idején teszetoszáskodott, magára hagyta a Pesti úti idősotthon lakóit, önkényesen hozott döntéseket, majd a nagykörúti biciklisávval és az egyéb forgalmi változtatásokkal szinte az egész város autóstársadalmát magára haragította. Kétségtelenül akadnak »eredmények«. Hiszen Brüsszelben immár Karácsony párttársa, a politikusként leszerepelt Jávor Benedek személyében saját képviseletvezetője is van Budapestnek – igaz, ebből haszna egyelőre nincs, legfeljebb költsége. Továbbá számos helyettes és számtalan tanácsadó segíti a városvezetőt, valamint olyan fantasztikus cégvezetők és felügyelőbizottsági tagok, mint Draskovics Tibor vagy Vágó István.

Lett helye Bajnai miniszterének, az éppen közös ellenzéki programon dolgozó Balázs Péternek is, mégpedig egy újonnan létrehozott városdiplomáciai intézet élén, s a főváros gondozza majd Heller Ágnes és a véreskezű Lukács György hagyatékát, de jut pénz arra is, hogy a Városházán melegbár és hajléktalanszálló legyen, bár ahogy minden kampányígéret esetében, úgy ezen intézkedéseknél is a jövő idő az irányadó. Ami pedig a párbeszédet illeti, azt maga Karácsony mondta fel a kormánnyal hónapokkal ezelőtt, amikor behisztizett, hogy az általa vezetett önkormányzatnak is ki kell vennie a részét a járvány miatt keletkezett válsághelyzet kezeléséből. Mostanra meggondolta magát, és holnap a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában újfent megpróbálhatja bizonyítani együttműködési készségét, amiről egyébként az évfordulós imidzsvideóban is regélt. Azt magyarázta, hogy az élhetőbb főváros kialakításához a kormány támogatását (értsd: pénzét) is meg akarja szerezni, ahogy fogalmaz: »mindig ki fogom nyújtani a kezemet, ha százszor elcsapják, akkor is, mert nekem ez a dolgom«. Vagyis a kunyi menni fog, ahogy azt két évtizeden át a nagy elődtől, Demszky Gábortól is megszokhattuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2020. október 14. 14:48
Előre elvtársak a jól bevált Demszky-i úton!!!
Mich
2020. október 14. 11:07
Jav. A millióból 4 db csenevész mobil fa LETT,
Mich
2020. október 14. 11:01
Kamugeri keresi a feladatokat, de nem találja... Ezért kénytelen kitölteni a munkaidejét faszbúk-bejegyzésekkel és azzal, hogy kampányol egy náci disznó mellett Borsodban...
pollip
2020. október 14. 08:38
Karácsony azt mondta, szereti a maszkot viselni, mert elbújhat mögötte. A FB sem kíván személyes nyilvános megjelenést más emberek előtt. Szerintem ez egy főpolgármester esetében probléma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!