Kajdi, Nagy, Enyedi és a többi rettegő

2020. október 29. 07:03

A ‘80-as években, mondja Kajdi, nem sokat érzékelt abból, hogy itt diktatúra van. Ellentétben a jelenlegi helyzettel.

2020. október 29. 07:03
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Nagy Ervin egyébként annyira független, hogy amikor egy filmfesztiválon vett részt pár évvel ezelőtt – biztos valami hibásan kiállított repülőjegyet adott neki a diktatúra –, azt nyilatkozta, ő a maga részéről sokkal jobban érezné magát, ha Bajnai Gordon lenne a miniszterelnök. Oké, ezt az egyet el is hiszem. Csepűrágóinknak azt kéne megérteniük, hogy mi – szemben a baloldallal – egy pillanatig sem várjuk el, hogy a támogatásért cserébe baráti legyen a hangnem. Azt sem, hogy kacagány meg műbajusz kerüljön a színpadra, habár Freud keményen dolgozhatott Máté Gábor fejében, mikor kiderült, hogy a színigazgatónak alles zusamenn ennyit jelent a magyarság. Nem, a konzervatív réteg mindössze annyit vár el, hogy ha már milliárdokkal támogatjuk a művészetük megvalósítását, akkor hülyeségeket azért ne beszéljenek. Mi még azt a kérdést sem tesszük fel, amit ellenkező esetben ők örömmel tennének, miszerint ha a foci dotációját egyfelől lehúzzuk, mert veszteséges, akkor milyen alapon támogatjuk és tartjuk szentnek és sérthetetlennek a színházak támogatását, amelyek szintén nem arról híresek, hogy magukat eltartanák.

Annyi pénzt kapnak a kedvteléseikre, amennyit csak akarnak. Nem kell hálálkodni, de az mindennek a teteje, hogy milliárd és milliárd közpénzforintok halmain heverve veszik fel az áldozati pózt. És itt van nekünk a legújabb szenvedő, Kajdi Csaba. Ő Gulyás Márton vlogjában nyilatkozta azt, hogy mivel az édesapja a ‘80-as években az Interag részvénytársaság igazgatója volt, édesanyja pedig a Vasas Szakszervezet nemzetközi osztályvezetője, így szabadon utazhatott Nyugat-Európában és – most figyeljenek – nem sokat érzékelt abból, hogy Magyarországon diktatúra van. Ellentétben a jelenlegi  helyzettel, mert most, na most aztán jobban érzi az elnyomást, mint akkor.

Ó, hát már mindent értek! Milyen meglepetés, micsoda nem várt fejlemény, hogy az impexes család sarja nem sokat érzékelt a ‘80-as évek borzalmából. Napjainkban, amikor mindenki elmehet Ausztriába, Franciaországba és nincsenek lezárva a határok a hétköznapi emberek előtt, immár fojtogatóan érezhető a diktatúra bűzös lehelete. Mondja mindezt Kajdi Csaba, akit – Stohl Andráshoz hasonlóan – olyannyira taszít a rendszer és annak közelsége, hogy az ellenzék által rendszeresen kormánypárti jelzővel jutalmazott TV2 állandó vendége, zsűritagja. Rémes, amikor valakit, akinek a véleménye homlokegyenest eltér a kormányétól, ennyire ellehetetlenítenek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. október 29. 16:11
Annyi pénzt kapnak a kedvteléseikre, amennyit csak akarnak. Nem kell hálálkodni, de az mindennek a teteje, hogy milliárd és milliárd közpénzforintok halmain heverve veszik fel az áldozati pózt. " tűpontos! jól jellemzi a sekélymagyar csepűrágókat..Nagy Ervint, Alföldit, Jordánt stb.
nyugalom
2020. október 29. 15:37
Az szfe cirkusz sokmindent hoz a felszinre, leginkabb utalatot kezdunk erezni legtobbjuk irant! Azok is lejarattak mar magukat, akikről nem gondoltuk volna! Kár! Autonómia, anatomia, fullajtar, stb.!
Box Hill
2020. október 29. 12:18
A 80-as években, mondja Kajdi, nem sokat érzékelt abból, hogy itt diktatúra van. Aki egy diktatúrát nem érzékek, az szervetlen anyag. A Föld védelmében esetleg újrahasznosítható egy mélyépítési projektben.
Aurora Borealis
2020. október 29. 11:42
Alig várom, hogy a tömeg, akinek általános véleménye az, hogy ő is tud olyan mazolmanyomat készíteni mint Vajda Lajos, vagy ő is tud úgy vonalakat felkenni a vászonra mint Rothko, majd az ilyen cikkek hatására meghatározza, hogy ki a művész és ki nem. Mert ezek a cikkek pont erre jók - hogy az anyagiakra hivatkozva hergeljék a laikusokat. És pont Trombitás, aki amúgy jobboldalinak tartja magát, jön a materialista ervkeszlettel. Pont mint az összes többi NER lovag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!