Ingyenes internetet mindenkinek!

2020. október 04. 15:47

Elfogadhatatlan, hogy az internet hiánya miatt a rossz körülmények között élő gyerekek behozhatatlan hátrányba kerüljenek.

2020. október 04. 15:47
Kiss Gergő
MTI-OS

„A DEL aláírásgyűjtésbe kezd, hogy legyen mindenki számára ingyenesen elérhető az internet! Az internet mindenkié, és mára olyan alapvető és nélkülözhetetlen lett a mindennapi életben, hogy minden családnak szüksége van egy ingyenes előfizetésre. A kezdeményezéssel az a célunk, hogy a szegényebb  diákok, fiatal felnőttek, kezdő munkavállalók, családok se kerüljenek hátrányos helyzetbe a tanulásban vagy a munkában, mert nekik nem áll módjukban kifizetni az internetszolgáltatást.

A mi elképzelésünk szerint lakcímkártyával lehetne igényelni bejelentett ideiglenes, vagy állandó lakcímre az előfizetést. Ezek a lakcímek egy központi adatbázisba kerülnének, elkerülvén, hogy egy háztartásban többen igényeljék a szolgáltatást. Ez egy minimálisan 10 Mb/s letöltési sebességű előfizetés lenne, ami elég ahhoz, hogy különböző felületeken részt vehessenek a diákok az oktatásban, vagy otthonról tudjunk dolgozni. Mindez kevesebb mint évi 200 milliárd forintból megvalósítható lenne, és hamarabb megtérülne, mint Szijjártó Péter helikopterezése vagy a Puskás stadion évenként kipusztuló gyepszőnyege. Elfogadhatatlan, hogy a rossz körülmények között élő gyerekek behozhatatlan hátrányba kerüljenek, mert internet híján nem vehetnek részt a digitális oktatásban, ahogy az is, ha valaki azért nem tud jobb munkát szerezni vagy azért küldik el az állásából, mert nincs internete!”

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2020. október 05. 15:00
"Ingyenes internetet mindenkinek!" Aztán Lionka, aki az édes szüléje szerint úgy végezte el az általánost, hogy írni-olvasni sem tanult meg, meg a hasonszőrűek ugyan mire mennének vele? Na, ugye! A mi szüleink/nagyszüleink egy palatábla segítségével is megtanultak írni-olvasni. Verset meg mai napig többet tudnak, mint az állandóan az interneten lógó hülyegyerekek. Pedig állítólag ott is elérhetők a versek. De nem azt bújják, hanem a Tik-tokot, Instagramot, Facebookot.
elfújta az ellenszél
2020. október 05. 10:20
Kakaóbiztos internetet mindenkinek
pemete jakab
2020. október 04. 20:45
"Ingyenes internetet mindenkinek!" Orbánnak nem kell internet, úgysem tudná használni a számítógépet. Így nem is lesz ingyenes internet.
Robertoo
2020. október 04. 20:10
Azt a hétszázát! Most jól odacsapott. Én javaslom még az ingyenes tanulási lehetőséget (Ja, ... ez már megvan). Akkor az ingyenes tankönyvellátást (ja, ... ez is megvan). Akkor, ... izé, ... az ingyenes étkeztetést az iskolákban a rászorulóknak (Na, neeeee! Ez is megvan?) Akkor ingyenes sört mindenkinek! Na, ugye? Csodálkozunk, hogy vannak lemaradók? Vannak még hiányosságok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!