Gyógyító bérek

2020. október 09. 09:28

Vasárnap rájöttek, hogy most kell ütni a vasat.

2020. október 09. 09:28
Dávid Ferenc
Népszava

„A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Országos Elnöksége 2020. október 4-én (vasárnap) rendkívüli ülést tartott. Egy nappal azután, hogy október 3-án (szombat) reggel találkozott a kormány és a Magyar Orvosi Kamara (MOK) delegációja. Orbán Viktor miniszterelnök még aznap a Facebook-oldalán közzétett videóban jelentette be, hogy elfogadták a kamara által előterjesztett javaslatot a bérek emeléséről.

A vasárnapi rendkívüli testületi ülés határozatában a MESZK elnöksége megismerte és üdvözli az orvosi bérek emelésére vonatkozó kormányzati támogatottságot; igényli az orvosi bérek emeléséhez illeszkedő nagyságrendű és elvű (1,9 szorzójú) bérrendezést; követeli, hogy a további tárgyalások kiindulási alapja a 2020. november 1-től érvényes egészségügyi szakdolgozók illetmény-, illetve bértáblája legyen; kéri, hogy 2021-ben is legyen szakdolgozói béremelés (minimum 50 százalék), mely jelenleg nincs betervezve; elvárja, hogy a szakdolgozói béremelés folytatódjon 2022-ben, illetve 2023-ban az orvosi bérrendezés ütemezésével és mértékével megegyező módon.

Nem tértem ki a határozat minden részletére, hiszen mondanivalóm szempontjából az időzítés a fontos. Mi is történt? Hosszú és elkeseredett küzdelem után a tavaly ősszel megújult orvosi kamara vezetése kivívta az érdekkörébe tartozó munkavállalóknak (orvosoknak) a reform értékű béremelést, és elfogadtatta a kormánnyal a hozzá kapcsolódó történelmi lépést, a hálapénz jogi alapon történő kivezetését. Még meg sem száradt a tinta a kormány-kamara megállapodáson, rögtön színre lépett az egészségügyi szakdolgozói kamara elnöksége a bérköveteléseivel. Vasárnap (október 4-én) rájöttek, hogy most kell ütni a vasat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Libraman
2020. október 09. 18:22
Ütődött DK-s seggnyaló!
tóth mária
2020. október 09. 16:46
Hááát, ő sem egy agytröszt! /csak ezt hiszi magáról/.
Flóramama
2020. október 09. 15:01
dávitka! Hányok a pofádtól, ki nálatok a családban a belga?
Box Hill
2020. október 09. 12:29
Nem a vasat kéne ütni, hanem a kommunistákat. Arra azonban még nem jöttek rá se vasárnap se más nap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!