Emberséges és igazságos jogállamiság

2020. október 07. 16:09

Ezt kellene a mai, igazságtalan és embertelen rendszer helyett visszahozni.

2020. október 07. 16:09
Donáth Anna
Facebook

„Szörnyű a csatazaj az európai politikában. Jó ideje tart a hangzavar. Hozzá is szoktunk talán – és ez baj. Már természetesnek tűnik, hogy nyíltan kritizálja a magyar kormánypárt uniós szövetségeseit. Miközben élhetne békében is Európa. Maga az Európai Unió is ennek biztosítására jött létre, a 20. század két borzasztó világégése után. A keretek rendelkezésre állnak, sőt, Magyarország ezeket maradéktalanul ki is töltötte a 2004-es csatlakozás idején. Semmi más dolgunk nem lenne a békés, fejlődő jövő megteremtése érdekében, mint ezekhez az állapotokhoz visszatérni. Egyetlen szóval is összefoglalható a kívánt cél: emberséges és igazságos jogállamiság. Ezt kellene a mai, igazságtalan és embertelen rendszer helyett visszahozni.

Az EU vezetői és intézményei sorra elégelik meg, hogy ma egyes európai kormányok az igazságos jogállamot rombolják. Véget kell vetnünk ennek! Európa döntéshozói mára pedig megértették a magyar emberek üzenetét: a magyar nép nem egyenlő Orbán Viktorral! Michal Šimečka képviselőtársam jelentése alapján új eszközöket rendelnénk az európai jogállamiság védelmére. Ennek vitájában én is felszólaltam, és a magyar tapasztalatokat hasznosítva fogalmaztam meg az igazságos jogállam mellett elkötelezett képviselők követeléseit.

  • Európának erélyesen kell fellépnie a jogállamiság védelmében az igazságtalan rendszert kiépítő vezetőkkel szemben! Túl sokáig tűrt naivan ez a közösség, túl sok károkozást nézett tétlenül. 
  • Olyan eszközökre van szükség, amelyeket nem tud két, egymásnak falazó kormány folyamatosan megakasztani. Igen, itt kifejezetten a magyar és a lengyel autoriter vezetők folyamatos „mentő vétóira” gondolok, ahogy megakadályozzák, hogy a másikat jogállamiságra szorítsuk.
  • Elvárjuk, hogy ne az érintett tagállam népét büntessék kormányuk bűneiért! Ez a legfontosabb követelésünk. Magyarországon se a miniszterelnököt tömjük ki uniós pénzekkel, hanem adjuk végre azoknak, akiknek eleve szántuk: a tisztességes embereknek és vállalkozóknak!

Ezek szellemében fogunk eljárni, ezt képviseljük mi az Európai Parlamentben. Így lesz az Európai Unió végre egy erős, igazságos és cselekvőképes szövetség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci
2020. október 09. 12:44
"igazságos" meg "emberséges jogállamiság" ? Olyan, mint amilyen a főváros miniállamban jelenleg van? Ahol paprika sprayvel fújják le a kiszolgáltatott nincsteleneket, ha az utcán alszanak? Ez lenne az emberség? ahol pitiáner és ostoba , pár vödör sárgafestékes intézkedések elszenvedőinek odavetik, hogy "majd hozzászoknak" az "új rendhez", akármilyen kárt okoz is az intézkedés? Ez lenne az igazságosság? ahol már az első évben korrupciós botrány van, bár milliós fizetést kap az antikorrupciós alpolgármester, Kerpel-Fronius Gábor nevű politikai látvány elem? ahol büntetlenül tovább működhetnek a zuglói kokain maffia tagjai? Ez lenne a jogállamiság? Inkább kussolni kéne, Annácska, a haverjaidról beszélek...
Orange79
2020. október 09. 00:48
A momentumosok a politikai elet romanjai.
néhai Ch.Pilot
2020. október 08. 23:36
"Európa döntéshozói mára pedig megértették a magyar emberek üzenetét: a magyar nép nem egyenlő Orbán Viktorral!" 1. Veled, zaklató tiszteletes lánya, még kevésbé! 2. Ilyet a magyar emberek nem üzentek, csak ti duruzsoljátok Európa döntéshozói fülébe.
néhai Ch.Pilot
2020. október 08. 23:33
"Emberséges és igazságos jogállamiság. Ezt kellene a mai, igazságtalan és embertelen rendszer helyett visszahozni." Igen... Amikor még nem volt Momentum, meg DK... én is sokszor álmodozom erről, zaklató tiszteletes lánya. Retard Europe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!