Előbb lefejezték a nemzeti újságírást, aztán a Kenedi-féle Nyilvánosság Klub hirdetett ítéletet

2020. október 10. 19:08

Na, nem sértődtem meg, hogy egy állathoz – az egyik legszeretettebb állathoz – hasonlítottak.

2020. október 10. 19:08
Stefka István
Stefka István
Pesti Srácok.hu

„»Egy korszak lezárult« – no comment

Ezzel a címmel jelent meg egy cikk 1994. július 26-án a Népszabadságban (és ugyanaznap a Népszavában is). A Nyilvánosság Klub Monitor Csoportjának jelentése A Hét utolsó évéről egy kolumna terjedelemben, amelynek minden sorában kommentál, kritizál, elmarasztal a Soros-féle Nyilvánosság Klub. Tette mindezt a címmel ellentétben. Miután válaszolni ebben az időben már nem volt lehetséges, és nem is tudtunk, így érdemes végigkísérni ezt az elfogult dolgozatot, amely a Híradó és A Hét lejáratásában volt érdekelt. Hozzátéve, hogy a rendszerváltozás idejének egyik legtárgyilagosabb fóruma volt e két orgánum.

A felütés már megvolt: halljuk, mit mond a ló…

Mit írnak a Népszabadságban az MTV szétbombázása után, ahonnan rajtam kívül csaknem kétszáz embert kirúgtak, kényszernyugdíjaztak vagy rendelkezési állományba helyeztek?

A lejáratás, egyáltalán a nemzeti újságírás annullálása így kezdődött: »A néhai kormány propagandásai >a szólásszabadság lehetőségétől való megfosztásuk< miatt tiltakoznak. Ítélje meg a közvélemény, hogyan éltek a lehetőséggel A Hétben. >Egy korszak lezárult< – jelentette be Stefka István az 1994. július 3-ai műsorban. Hogy milyen is volt ez a korszak? A Pálfy G. István szerkesztette Híradó és A Hét korszaka? […] Halljuk a legmegbízhatóbb forrásból – angol szállóigével – >a ló szájából<« – így a cikk.

Mármint tőlem. Egyszóval ló lettem volna. Igaz, máig szeretem a lovakat, harminc évig tereplovas voltam. Na, nem sértődtem meg, hogy egy állathoz – az egyik legszeretettebb állathoz – hasonlítottak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2020. október 10. 23:38
1994-ben kapott egy pofont és most tűnt fel neki, most kezdett el fájni neki????? Hogy milyen gyors a reagálása!!!!!
Secnir
2020. október 10. 22:25
végigolvastam. egy demenciára hajlamos öregember össze-vissza ugráló emlékirata, keveredve a valóság a fantáziával. de ha megél belőle, mert fizetnek neki, csinálja.
BőröndÖdön
2020. október 10. 20:16
Jaj,Stefka et.húzzál már el a bánatba...:(
Finale*
2020. október 10. 19:34
Nagyon szeretem Stefka irasait.Tenyleg erdemes olvasni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!