Az ellenzék szerencsi csatavesztése

2020. október 23. 13:18

A győzelemmel szárnyakat kaphatott volna az ellenzék.

2020. október 23. 13:18
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Magyar Hang

„Pedig akár győzhetett is volna az ellenzék. Nem volt eleve megírva a Fidesz győzelme október 11-én ebben a borsodi egyéni választókerületben – 2018-ban Koncz Ferenc 49 százalékot kapott, vagyis a szavazatok kevesebb mint felével lett győztes. Joggal gondolhatta tehát az ellenzék, hogy itt nagyon is van keresnivalója, és van reális esélye a győzelemre, amennyiben a 2018-as ellenzéki szavazók legnagyobb része egy irányba szavaz. Ráadásul mindegyik kormánypártnál fennáll a hatalomban eltöltött időszak miatti „kopás” veszélye – a különböző vitatható döntések, korrupciós ügyek, a központi államigazgatás időnkénti működési zavarai miatt. A Fideszre még inkább igaz ez, hiszen már egy évtizede élhetünk a NER időszakában, és 2020-ban megjelent a koronavírus-járvány okozta egészségügyi-gazdasági válság is, amely kitolódik a 2022-ben esedékes országgyűlési választások előtti évre is.

Szóval nagy reményeket lehetett táplálni az ellenzéki győzelem iránt, nem véletlenül került felajzott hangulatba nemcsak a helyi, hanem az országos politikai élet. A kétharmados parlamenti többség formális megszüntetésének nem annyira közjogi következményei lettek volna – hiszen, mint ismert, a német nemzetiségi képviselő vélhetően a jövőben is támogatta volna a Fideszt –, hanem pszichológiaiak. A győzelemmel szárnyakat kaphatott volna az ellenzék, a kormánykritikus nyilvánosság: lám, megvan végre a politikai technológia a Fidesz leváltásához: egyszerűen össze kell adni az összes kormányellenes szavazó szavazatát egy nagy tömbbe, és akkor a 106 egyéni választókerület többségében felülkerekedik az ellenzék, és a kormányváltás már meg is van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diós guba
2020. október 26. 15:32
Hol a fészkes fenében program, vagy inkább nem program az, hogy győzzük le a korábban győzőket?Ez annyira evidens, hogy le se írják, (a komolyabbak). Az a program, hogy győzzük le a Fideszt az nem program. Ez olyan mintha egy focimeccsen az lenne a program, hogy rúgjunk bele a labdába. Mivel semmi féle programuk nincs, ezért esélyük sincs a győzelemre.Ha véletlenül győznének is az Priuszi győzelem lenne. Veszekednének mint a rosszseb. Vagy a következő választást veszítené el a mai vegyesvágott, vagy ki sem tudná tölteni a 4 évet.(De akkor már tényleg az utolsó lenne.... Mindig ezt mondjuk, de mindig előmásznak))
llnnhegyi
2020. október 24. 12:52
..... nyihahahahehehuhuha..
zsanett-kúnrum
2020. október 24. 11:50
A szárnyas ellenzék, mitől jobb mint a szárny nélküli?
Morton
2020. október 24. 10:15
A teljes cikkben olvasható a következő mondat: "De a falvak népe gondolkodásának megértéséhez szociológusokra, szociálpszichológusokra, közgazdászokra is szükség volna, akik hajlandók segíteni az ellenzéket" Tévedés! Az ellenzék értelmiségi háttere csupa ilyen lufihámozóból áll, mégis képtelenek megérteni a magyar vidéket, mindössze a mucsaizás, krokodilagyazás telik tőlük. Aztán csodálkoznak az újabb és újabb vereségeken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!