Az egyszerűségre, a kisközösségekre, a kultúrára, a szolgálatra szeretnék koncentrálni

2020. október 14. 12:24

Megszűntek a heti személyes polgármesteri fogadóórák, helyette kis videókkal üzengetnek az óbudaiaknak. Interjú.

2020. október 14. 12:24
Bús Balázs
busbalazs.hu

Mit jelent pontosan III. kerületben a baloldali fordulat?

Nézzük! Szociálisan megerősödött az önkormányzat? – nem. Kevesebbet fordítanak szociális ellátásokra. Leállították a lakás értékesítéseket, ahogy ígérték? – nem. Sőt felgyorsították. Több pénzt kapnak a civilek? – nem, kevesebbet. A Civil Házat bezárták, most árulják. Megszűntek a heti személyes polgármesteri fogadóórák, helyette kis videókkal üzengetnek az óbudaiaknak. Eladták a sóstói tárborhoz kapcsolódó telkeket, a Kolosy téri piacot, megszűnt az Óbuda Napja, az Óbudai Nyár rendezvénysorozat, a sör és a borfesztivál. A Római-part is kezd egyre élhetetlenebbé válni. Ígéretüknek megfelelően leállították a Szentendrei úti fakivágásokat? – dehogy, kivágták azokat. Bővítették a kulturális szolgáltatásokat?

Ellenkezőleg: csökkentették. Állítólag még egyes közösségi házakat is eladnának. Színvonalasabb lett az Óbudai Anziksz? – nem lett, de az alapítóit és megálmodóit jellemtelen alakok eltávolították a folyóirattól, a szellemi tőkéjüket gátlástalanul lenyúlták. Az Esernyős rendezvényteret szélsőbalos produkciókkal árasztották el. Ehhez társul még némi hivatali hatalommal visszaélés (a tüdőgondozóban ügyészségi vizsgálat zajlik, a békásmegyeri piacon korrupció ütötte fel a fejét, amikről a polgármester próbál úgy tenni, mintha nem tudna róluk, csak ezt bűnpártolásnak hívják). Amit pedig a városházi életről és munkáról, azaz annak hiányáról hallani lehet, elég elborzasztó.

Hogyan látja a hivatalt, ha visszatekint rá?

Fáj kimondani, de szellemi hontalanok melegedőjévé vált. Olyan emberekkel töltötték fel, akik hírből sem ismerik a tisztességes munkát. Sokaknak semmi közük Óbudához se, csak az egyéni haszonszerzés motiválja őket. Az óbudai DK-s vezetés akaratgyenge, valójában Gyurcsány Ferenc irányítja az óbudai Városházát, akinek az óbudai emberek soha nem számítottak. Elég csak a Margit kórházra gondolnunk. Azzal takaródznak, hogy semmire nincs pénz, miközben egy 35 milliárd forintos költségvetésben mindig van lehetőség olyan átcsoportosításokra, amivel a megszorítások időszakát simán lehet kezelni. Ezt csak azért hangoztatják, hogy az elképesztő túlárazásokat és lopásokat elfedjék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. október 14. 17:50
Balázs,nem kellettél,koncentrálj másra! :)
Szuverén maffiaállam
2020. október 14. 17:22
Gyászmunka.
Mich
2020. október 14. 15:20
Ennyi árulás és rombolás után hogyan ülhetnek még a helyükön (és az óbudaiak nyakán) ezek rablók...?!
pesti051
2020. október 14. 14:59
Óbuda népe megízlelheti választásának gyümölcsét, ahogy egész Budapest, első körben az óbudai önkormányzat, és cégeinek dolgozói szívják meg (régóta vannak ismerőseim ott, tele vannak panasszal, amit az új vezetés művel...) elbocsájtások, korábbi juttatások megvonása, akinek nem tetszik lapát... Csak sajnos igaz az - ahogy itt többen is írták, ki ilyen, ki olyan előjellel - egy előkelő londoni elitklub modorával nem lehet versenybe szállni a kikötői csavargó bicskásokkal. A bal/liberálisok tesznek a jó modorra, röhögve szúrják orvul hátba ellenfeleiket, egy pozitívumuk van, néha egymást is. Bús Balázs Tarlóssal ellentétben nem egy olyan alkat, aki képes visszaütni. Tarlóst nem kellett félteni. Igaza van Orbánnak, nem kell az ellenzékkel finomkodni, ahogy ők csinálják velünk, nekünk is ütni őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!