Ámokfutás

2020. október 14. 08:27

Irigylésre méltó az az önérzetesség, ahogy büszkén vállaljuk: szembemegyünk a forgalommal.

2020. október 14. 08:27
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Jól ismerjük azt a klasszikus történetet, amikor az autópályán száguld egy kocsi, de az összes többi vele szembe megy, s az ellenkező irányba haladó sofőr megjegyzi: ezek mind megőrültek! Hasonló benyomásunk lehet a magyar diplomáciával kapcsolatban is. Irigylésre méltó azonban az az önérzetesség, ahogy büszkén vállaljuk: szembemegyünk a forgalommal. Igaz, mi nem őrülteknek nevezzük mindazokat, akik a helyes irányba haladnak, hanem a liberális mainstream képviselőinek, vagy nyelvújító módon libernyákoknak.

Most éppen azon dühöng külgazdasági és külügyminiszterünk, hogy Brüsszel el kívánja érni: az uniós külügyminiszterek ülésein az egyhangú döntés helyett minősített többség is elég legyen egy határozat elfogadásához - hogy az egyes tagországok ne tudják ellehetetleníteni a döntéshozatal folyamatát. Szijjártó Péter a Facebookon fakadt ki, hiszen megint a »liberális mainstream vonal« na és persze »Brüsszel« akar kicsinyes bosszút állni karakán kormányunkon, mert meghiúsítottuk az EU egységes fellépését az ENSZ globális csomagja mellett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. október 14. 10:28
Egyfelől már régen nem vagyunk egyedül - lásd az ET döntése - másrészt az EU nem demokratikus és nem jogállami szerkezetű ezért állandóan és egyoldalúan változtatnák a szabályokat. De azért ez sem sima ügy ám!
zakar zoltán béla
2020. október 14. 10:05
szöcske ugr-ásít
Frick László Intézet
2020. október 14. 09:15
Az ámok' úgy hazudgáni,mint a donátannák, az még saját magát is meghazudtolja...
Frick László Intézet
2020. október 14. 09:08
Brüsszelt nem lehet megállítani. Vallónia kilépése után már majd csak Nyugat-Flandria marad az EU..de Brüsszel mintha mi sem,menni fog tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!