A politika csak a politikusoké?

2020. október 10. 10:37

Ami a politikának a liberális irányzat, az a zenének a Despacito.

2020. október 10. 10:37
Polgári Zsolt
Reaktor

„Konzervatív?

Amennyiben a felsőoktatást vesszük alapul, ahol már lehet az embernek korából fakadóan kialakultabb politikai nézete, azt láthatjuk, hogy konzervatívnak lenni szégyenteljes dolog. Ez még jobban látszik, ha a fővárosban tekintünk körbe. Nem kell azonban olyan messzire menni, az ország második fővárosában, Debrecenben is hasonló a helyzet. A politikai identitás felvállalásával az évfolyamtársaid biztosan megbélyegeznek majd. Természetesen erre rá is lehet erősíteni azzal, ha te nyíltan vállalod a jobboldali gondolkodásmódot. Abban is biztos vagyok, hogy még barátságok esetében is ilyenkor egyből megváltozik a hangnem. A legtöbb esetben természetesen a humor és az oldott légkör a jellemző. Vannak esetek, amikor viszont ingerült egymásnak feszülés lesz az eredménye egy ilyen beszélgetésnek. Idegenek esetében ez hatványozottabban igaz. Manapság, ha van egy tradicionális véleményed, ami eltér a köztől, te lázadó vagy, és nem vagy nyitott az új dolgokra.

Liberális?

Ami a politikának a liberális irányzat, az a zenének a Despacito. A megfogalmazás természetesen kicsit sarkos, de szerintem tükrözi a jelen helyzetet. A tömeg olyan szinten vált mindent elfogadóvá, és egyezett meg arról, hogy mi az, amit lehet szeretni és mi az, amit nem. Az a közösség, amelynek a része vagyok, korából kifolyólag most mindent a szabadságnak rendel alá. Ezért tud kiválóan azonosulni bármivel, és elfogadni bármit. Az észszerűség határai sem számítanak jelen helyzetben. Ezzel az életfelfogással csak az a baj, hogy a világ haladását kevésbé szolgálja, mint az előző irányzat. Az alapvető értékek összemosása, mindenféle új nyugati találmányokkal – ez a liberalizmus, amiért annyian rajonganak a felsőoktatásban is. A nem normális az új normális. Akármilyen témában tőlük eltérő álláspontot képviselsz, szűklátókörűség lesz a vád.

Semleges?

A közvetlen környeztem nagyrésze ebbe a csoportba sorolható. Ez nem azt jelenti, hogy egy választás alkalmával nem szavaz, inkább abban merül ki, hogy kerüli a politikát, mint témát enyhe közönnyel fogadja. Ők válnak gyakran alkalmi közönséggé, mikor egy-egy vélemény ütközik a két oldalról. Gyakran villámhárító szerepben is láthatjuk őket, ilyenkor egy gyors témaváltással igyekeznek új ívet adni a társaság beszélgetésének. Meg lehet érteni ezt is teljes mértékben, mivel szerintük egy baráti beszélgetésnek nem erről kell szólnia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. október 10. 14:14
Az nem a liberális irányzat, hanem az idegen érdekek kiszolgálói, akik liberálisozzák magukat. Nem a konzervativizmus és a liberalizmus áll egymással szemben, annál is inkább, hiszen szinte bármilyen szabadságot tekintünk, ha az nem valami deviancia, épp a "liberálisok" korlátoznák, ahol hatalmon vannak korlátozzák, hanem a nemzeti és az idegen érdekeket kiszolgáló pártok. A nemzeti szükségképpen liberálisabb is, hiszen mögötte csak a választók állnak, míg a libsik mögött a globalista tőke egy hatalmas, általa uralt médiával és idegen államok vezetői, akik a saját gazdaságuk fejlesztésében érdekeltek, akár mások rovására is.
yanoo
2020. október 10. 11:40
Jó hasonlat a despacito. Én már régóta mondom, hogy amit ma liberálisnak neveznek, az csak gagyi. Értelme lesz, ha a gagyit be helyettesítjük a liberális helyére. Liberális demokrácia - gagyi demokrácia, liberális ideológia - gagyi ideológia, liberális értékrend - gagyi értékrend, liberális ember - gagyi ember.... stb.
__Y__
2020. október 10. 11:08
Szerencsétlen gyereknek fogalma sincs,hogy mit jelent valójában a liberalizmus. Egy valódi liberális oktatási rendszerben (lásd USA) például nem az adófizetők pénzéből van finanszírozva az ilyen ingyenélő bölcsészek egyetemi padok közötti filozofálgatása, hanem akinek ilyen luxusra van szüksége, az szépen kifizeti magának.
I.E.D.
2020. október 10. 11:04
Szegény, elnyomott ,közpénzből lázadó fidelitasos. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!