A lombik az abortusz inverze!

2020. október 22. 14:15

Hatmillió gyermek köszönheti az életét az egyedülálló orvosi eljárásnak.

2020. október 22. 14:15
Szoboszlai-Kiss Katalin
Magyar Nemzet

„Olvasva Veres András győri megyés püspök napokban megjelent interjúját, erkölcsfilozófiával foglalkozó tudósként nem tehetem meg, hogy magamban tartsam a kikívánkozó gondolatokat. Azt állítja, a lombikprogram virágzó, bűnös intézmény. »Elindult ugyan egy változás, de virágzik a számomra még mindig nagyon fájdalmas lombikprogram. Ezt teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, súlyos bűnöket követünk el vele!« (Magyar Hírlap, 2020. október 17.).

Nehéz erre nem felkapni a fejünket a XXI. században, hiszen püspök úr egy gyógyászati eljárásról beszél. A bűn fogalmának jogi, erkölcsi, teológiai dimenzióját lehet ugyan ütköztetni e kijelentés kapcsán, de elegendő lesz a püspök úr által is kiválóan ismert keresztény erkölcsi dimenzió talajára lépnem érvelésemkor, hogy érzékeltessem, milyen önellentmondásos és mennyire keresztényi szemlélettel nem összeegyeztethető, ha az ő álláspontját továbbgondolva azt a gyakorlatban is elkezdenénk alkalmazni. A keresztény lelkületű ember – akiből sajnos egyre kevesebb van Európában – hisz a gyengék, a betegek gyámolításában, a szeretetteljes gondoskodásban.

Püspök úr keresztény, hívő emberként félre nem érthető módon éppen ezen erények gyakorlását sérelmezi azoknál az orvosoknál és szakdolgozóknál, akik a meddőség nevű borzalmas betegségből vezetik ki a rászorulókat. Röviden és tömören valóban azt szeretné, hogy a jövőben az orvos ne gyógyítson? Tagadja meg mindazt, amire felesküdött, és küldje el a betegét szenvedései ellenére? Álláspontja szerint a lombikprogramban részt vevő személyek bűnösök, tehát bűnös a gyógyító, a beteg, de horribile dictu a gyermek is. Tévedett volna Isten, mikor a gyógyítás e formáját megteremtette? A világ első lombikból született embere ma 42 éves, születése óta hatmillió lombikból született ember él értékes életet. Talán azt kellene mondanunk most nekik, hogy Isten akarata ellenére, tévedésből és nem a gyógyászat csodájaként születtek? Püspök úr álláspontjából ez következik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2020. október 23. 11:22
Azt nézem, hogy az erkölcsfilozófiával foglalkozó tudós hölgyet igen gyorsan helyretette néhány névtelen kommentelő. És a legtöbb témától eltérően teljesen megalapozottan.
annamanna
2020. október 23. 01:26
A tanítások félremagyarázására a katolikus egyház az idők során tömérdek példát szolgáltatott, az alábbit pár napja fedeztem fel: "A vízidisznó vagy kapibara (...) szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján (...) Ehhez jelentősen hozzájárul, hogy a katolikus egyház (tán vízi életmódja miatt?) afféle tiszteletbeli hallá, azaz húsát böjti étellé nyilvánította." "A kihalással fenyegetett fajok vörös listája (Red List of Threatened Species), vagy egyszerűen Vörös lista (....)" Tehát szerencsétlen vízidisznó a kihalás szélére került, mert a katolikus egyház hallá nyilvánította, csakhogy zabálhassa. Ezek után szerintem semmiféle józan ésszel nem lehet elismerni a katolikus egyház feljogosítottságát arra, hogy orvostudományi kérdésben állami törvényeket változtassanak, mert teljesen elképesztő módon képesek semmibe venni a természet valóságát, a lehető legnyilvánvalóbban szemmel látható valóságot is. A vízidisznó hal, ha meg akarom enni. Aki erre képes, az semmilyen módon nem kompetens arra, hogy a lombikos megtermékenyítést bűnné nyilvánítsa. Mert itt ugyanolyan TOTÁLISAN ÖNKÉNYES MÓDON ÍTÉLKEZIK, mint amikor azt állítja a gigantikusan nagy tengerimalacról, hogy hal. Íme, a katolikus egyház kedvenc hala: https://www.youtube.com/watch?v=-lqhleCf8R0
LAW AND ORDER
2020. október 22. 20:04
Elmehetne már nyugdíjba ez a vén kurva... ez akar kiosztani egy Veres András atyát?
Leakis
2020. október 22. 16:47
A lombik programmal sok olyan beavatkozás történhet, amelyek etikailag megkérdőjelezhetőek. Mi lesz a megtermékenyített, de fel nem használt embriókkal? Megölik őket vagy kísérleteznek velük? Mi van akkor, ha nem a férj ondósejtjével termékenyítik meg a petesejtet? Mesterséges házasságtörés? Szóval ez sikamlós talaj, csak az nem teszi jogszerűvé, hogy képesek vagyunk megtenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!