A Jobbik csak akkor lehet hiteles, ha feloszlatja magát

2020. október 22. 11:21

A Jobbik elnökségében továbbra is részt vesznek antiszemita múltú politikusok.

2020. október 22. 11:21
Szalai Kálmán
Neokohn

Brenner Kolomán, a Jobbik parlamenti képviselője, az Országgyűlés alelnöke ellentmondásokkal teli, zavaros interjút adott a Hír TV-nek, melyben kijelentette: „a Jobbik már nem egy antiszemita párt. Egykori megnyilvánulásaikat pedig a magyar társadalom immunreakciójaként magyarázta”. A zavaros és összefüggések kuszaságát adó nyilatkozat erősen félrevezető és cinikus, és rávilágít a Jobbik valódi kétarcúságára.

Egyrészt a Jobbik elnökségében továbbra is részt vesznek antiszemita múltú politikusok. Gyöngyösi Márton a párt elnökhelyettese, akinek 2012-es parlamenti felszólalása, melyben az izraeli-magyar kettős állampolgár képviselők listázását követelte, jól ismert.

A párt alelnöke továbbá Szilágyi György, aki 2013-ban javasolta a Simon Wiesenthal Központ betiltását, melyet „magyarellenes szervezetnek” nevezett. Szilágyi problémája az volt a központtal, hogy az elítélte magyar fociultrák csoportját, akik Csatáry Lászlót éltető molinót mutattak fel egy mérkőzésen. Mint emlékezetes, Csatáry rendőrtisztként súlyos szerepet vállalt az 1944-es kassai deportálásokban.

A párt másik alelnöke Z. Kárpát Dániel, aki 2012-ben így beszélt egy óbudai előadásán: „Kivel írt alá társulási szerződést Orbán Viktor és csapata kétharmados kormányával? Hát Izraellel kérem szépen. Tehát amikor most már arról beszélünk, hogy felvásárolják Magyarországot, akkor láthatjuk, hogy egy tényszerű, átjátszható rendszer alakult ki… Tehát látható az, hogy egy olyan fegyverrendszerrel támadnak Magyarországra, amely ellen bármilyen úton fel kell lépni.”

Amíg a Jobbik nem szabadul meg fenti politikusaitól, amíg a „Megváltó, akit a zsidók keresztre feszítettek”, valamint „a könyökömön jön ki a holokauszt” és „lemondanék, ha kiderülne, hogy zsidó vagyok” (ex)pártelnöki megnyilatkozásoktól el nem határolódik és elnézést nem kér, addig nem lehet kijelenteni, hogy „a Jobbik már nem egy antiszemita párt”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Polinéz
2020. október 24. 08:20
Tisztelt Szalai Kálmán! Elolvasva a Neokohn-ban megjelent -A Jobbik csak akkor lehet hiteles, ha feloszlatja magát- című írását, megdöbbenve tapasztaltam azt a ténybeli tévedést, amely Csatáry László személyét érinti. -A párt alelnöke továbbá Szilágyi György, aki 2013-ban javasolta a Simon Wiesenthal Központ betiltását, melyet -magyarellenes szervezetnek- nevezett. Szilágyi problémája az volt a központtal, hogy az elítélte magyar fociultrák csoportját, akik Csatáry Lászlót éltető molinót mutattak fel egy mérkőzésen. Mint emlékezetes, Csatáry rendőrtisztként súlyos szerepet vállalt az 1944-es kassai deportálásokban.- A cikk szerzője súlyos tévedésben van, és ennek oka a nagyfokú tájékozatlanság Dr. Csatáry László ügyében. Egy újságírótól legyen bármilyen identitású is, elvárható volna az, hogy mielőtt bármit a nyilvánosság elé akar tárni, utána nézzen a tényeknek. 2014 ősze óta számos publicisztika áll a nyilvánosság rendelkezésére, amely levéltári kutatások során feltárt dokumentumokkal támasztja alá azt, hogy Csatáry Lászlónak semmiféle szerepe nem volt sem az 1944-es, sem a korábbi 1941-es kassai deportálásokban. Bizonyított az is, hogy az ellene 1948-ban Csahszlovákiában, mind a 2011-ben Budapesten indított büntető eljárások a korabeli tanúk mindegyikének hamis vallomásain alapulnak, és amelyeket több tény figyelmen kívül hagyásával és tudatos ferdítésekkel,Efraim Zuroff a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ vezetője hosszú hónapokon át a médiának tálalva érte el azt, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Dr. Csatáry László ellen tett feljelentésének minden kritika nélkül helyt adjon, és amelynek egyik súlyos következménye volt Csatáry László 2013-ban történt elhalálozása is. Szilágyi György, újságíróhoz méltatlan módon, a tények ismeretének hiányában állít cikkében valótlanságot Csatáry Lászlóról. A tények megismerése céljából felhívom figyelmét is a következő forrásokra: 2014. szeptember: -Kassa árnyékában - A Csatáry ügy a dokumentumok tükrében- címmel megjelent könyv, 2017. szeptember -A Csatáry László ügy, Kassa 1941-1945.- című dokumentumfilm magyar nyelvű, valamint később -The Laszlo Csatary case Kosice 1941-1945.- angol nyelvű változata, valamint -Az eljárás lezárult, ítélet nélkül. A dr. CSATÁRY László Lajos ügy jogi és kriminalisztikai anomáliái a dokumentumok tükrében- című anyagra. A felsoroltak a Google keresőben a címük alapján elérhetőek. Közel 10 év elteltével elvárható volna, hogy ebben az ügyben a valóság alapján kapjon tájékoztatást a közvélemény. Elvárom, hogy a tények megismerését követően Csatáry Lászlóval kapcsolatosan véleményét nyilvánosan is módosítsa. Jelen írásomat az internet adta lehetőségek kihasználásával, a nyilvánossággal is megosztom. Verbovszki Sándor
ezavéleményem
2020. október 22. 22:42
Csak azt nem értem, hogy Jakabot miért hagyják ki a felsorolásból. Amit Pörzsével művelt pl. Miskolcon. Ő is azok köze tartozik, aki vállalhatatlan dolgokat mondott, ehhez képest a párt elnöke. Vicc!!
Biivisz
2020. október 22. 19:24
A Jobbik már soha nem lehet hiteles !!! (Azóta, hogy nem szavazta meg az kvótaellenes alkotmánymódosítást.)
realista
2020. október 22. 16:32
"Hogy ki a zsidó, azt én mondom meg" Hogy ki a hiteles, azt meg a zsidók mondják meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!