Karácsony adós a parkolási rendszerrel

2020. október 05. 10:55

A közterületet elfoglaló nagyszámú autó rontja a belváros élhetőségét, írja a Magyar Nemzet.

2020. október 05. 10:55

Karácsony Gergely főpolgármester hivatalba lépése után egy évvel sem tett semmit azért, hogy – kampányígéreteinek megfelelően – élhetőbb legyen Budapest, számol be a Magyar Nemzet. Schneller Domonkos helyettes államtitkár a lapnak elmondta: a közterületeket elfoglaló nagy számú autó a GDP-ben okozott százmilliárdos károk mellett a lakókat is elvándorlásra ösztönzi. Ráadásul a jelenlegi rendeletek számos visszaélésre ad lehetőséget.

Karácsonynak és szövetségeseinek rá kellene ébredniük, hogy mi a közterületek valódi értéke, hiszen a jelenlegi helyzet miatt tömegével költöznek ki a kisgyermekes családok az agglomerációba. Mivel az agglomeráció településeinek infrastruktúrája nincs felkészülve a nagyszámú betelepülőre, ez a folyamat olyan irreális terhet ró az államra, amit nem képes kigazdálkodni. S arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a dugóban töltött idő is évi százmilliárdos nagyságrendű kiesést okoz az ország GDP-jéből – fejtette ki Fürjes Balázs helyettese.

Schneller Domonkos arra is kitért, hogy a szinte ingyenes várakozásra feljogosító lakossági parkolási hozzájárulások jelentős részét nem a ténylegesen ott élő, valóban budapesti családok fizetik meg, hanem sokan csak azért jelentkeznek be egy adott fővárosi lakcímre, hogy kvázi díjmentesen parkoltathassák egész évben a járműveiket.

Probléma az is – mutatott rá a helyettes államtitkár –, hogy a legtöbb kerületben nem is vizsgálják, hogy életvitelszerűen tartózkodik-e az adott lakásban az oda bejelentett autótulajdonos. A rendszert kijátszó visszaélésekre olyan esetet említett, miszerint van, aki mintegy tárolóalkalmatosságként parkoltat a lakása előtt üzemképtelen autót.

(Magyar Nemzet)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2020. október 05. 15:44
00
zakar zoltán béla
2020. október 05. 13:38
Lánchíd?
Gyéressy Károly
2020. október 05. 12:33
Schneller Domokos egy idióta. Arról beszél, hogy keveset fizetnek az autók a parkolásért, inkább sétálhassanak az emberek. Mert a sétálók ugye sokat fizetnek? A Schneller-féle hülyéknek az meg véletlenül sem jut eszébe, hogy egy város élhetőségéhez hozzátartozik az is, hogy lehet valakinek autója.
Nehidd El
2020. október 05. 11:19
Az Alkalmatlan még közvetlenül a saját portája előtt sem tolt arrébb akár egy porszemet, a városháza parkolójának közparkká alakításával sem boldogult. Illetve nem hogy nem boldogult, hanem el sem kezdte. A nagy zöldpolitika eredményeképp több autó parkol ott, mint Tarlós idején valaha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!