Egy kis halál?

2020. szeptember 25. 16:33

(Kormányzó urunk) több mint tíz éve már, hogy mindenestül lenyúlt egy európai országot.

2020. szeptember 25. 16:33
Váncsa István
Élet és Irodalom

„Kormányzó urunknak a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent rendkívüli horderejű fogalmazványát mostanra nyilván mindenki elolvasta, a derekabbak be is magolták, a legderekabbak pedig idézeteket másoltak ki belőle avval a céllal, hogy azokat ügyes kezű asszonyaik falvédőre hímezzék az egész család okulását és lelki épülését támogatandó. Mindez roppant dicséretes, ennél is fontosabb azonban kormányzó urunk szavainak magányos elmélkedéseinkben való naponkénti fölidézése, átgondolása és mind mélyebb megértése, ez az, ami a mostani nehéz napokban legfontosabb dolgunk leend.

»A szellemi szuverenitásért és intellektuális szabadságért évekkel ezelőtt éppen Tusnádfürdőn megindított küzdelmünk lassan termőre fordul. A politikai korrektség, vagyis a libernyák doktrína-, beszédmód- és stílusdiktátumok elleni lázadás medre egyre szélesedik«, írja kormányzó urunk mindjárt az elején. Természetesen itt nem az ő saját szellemi szuverenitásáról és intellektuális szabadságáról van szó, bár arról is, hiszen ha kimegy Brüsszelbe, akkor ott kénytelen betartani néhány civilizációs normát, és ezt ő egyfajta szellemi rabigaként fogja fel, saját szempontjából nyilván teljes joggal. Több mint tíz éve már, hogy mindenestül lenyúlt egy európai országot, és azóta azt csinál vele, amit akar, de lám, a kontinens bizonyos részein még mindig nem ő a zsinórmérték. Ez az, ami tarthatatlan, és amit az európai, sőt világméretűvé szélesedő antilibernyák lázadás, vagy nevezzük inkább forradalomnak, hamarosan elsöpör.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. szeptember 27. 12:06
(Kormányzó urunk) több mint tíz éve már, hogy mindenestül lenyúlt egy európai országot." Tíz éve? Maga viccel Váncsa elvtárs? Van annak már vagy 30 éve is... "A legtöbbet hitelező kanadai SOROS, Lauder, Holtzman, Sarlos (micsoda nevek) tőkebefektetési társaság keleteurópai vezérképviselője, Andrew Sarlos kínos tárgyiassággal beszél erről 1993 as emlékirataiban A magyarországi nómenklatúrából sokan nem demagóg idealisták, hanem pragmatisták, akik könnyedén ÁLLTAK ÁT egyik politikai rendszertől a másikhoz. A kialakuló új elit soraiban megtaláljuk a régi nómenklatúra legjobb és legokosabb, ugyanakkor legravaszabb és leggátlástalanabb túlélőit... Közöltem, elengedhetetlen, hogy a tőkebefektetések tőkerészét magyar kormánygaranciákkal biztosítsuk. Több mint egymillió dollárt fordítottunk aztán mi magunk is arra, hogy elérjük 900 törvény és jogszabály meghozatalát, módosítását"
írmag
2020. szeptember 26. 22:49
Lazíts és mond fel az őszödi beszédet (magadnak szájgyakolatként)!
mediator01
2020. szeptember 26. 22:06
Hej, Váncsicska... Váncsicska... Ha hallgattál volna...
Tatulus
2020. szeptember 26. 20:29
Piftike! Savanyú a szőlő, hogy nem a haverjaid lopják zsákszámra a pénzt, hanem épül az ország, fejlődik, nem a merjünk kicsik lenni alapján létezünk, s még az ilyen töpörödött agyú férgek is írhatnak glosszákat, sőt még a jobboldalinak tartott sajtó is szemlézi, pedig nem kéne! Az pl. eszedbe se jut, hogy a fenébe lehet, hogy a választásokon, ahol biztos ismereteim szerint nulla esélye van a csalás 2/3-ot biztosító lehetőségének, már 3x nyert ez a - leírásod szerint - diktátor! Most akkor a magyarok nagy része annyira buta, hogy nem is veszi észre mi zajlik az országban, vagy te vagy annyira idióta, vagy jól megfizetett bártollnok, hogy gátlástalanul hazudozol és pofátlanul szellemeskedni is próbálsz! Mindkét esetben szar alak vagy, gerinc nélküli írogató!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!