Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Tovább bővül az esküszegők klubja

2020. szeptember 02. 12:58

Szijjártó után Pintér is megüzente, hogy nem érdekli a szakszervezeti érdekérvényesítés.

2020. szeptember 02. 12:58
MSZP
MTI-OS

„Az Orbán-kormány 10 év alatt nem volt hajlandó megemelni az önkormányzatokban dolgozó köztisztviselők bérét, aminek a következményeként a mára megalázóan alacsony fizetések miatt munkaerőhiánnyal küzdenek az önkormányzatokban, a dolgozók leterheltsége pedig folyamatosan növekszik. Az elmúlt időszakban azonban a nehéz körülmények ellenére is az önkormányzati dolgozók sokszor a kormány feladatait is átvállalva, tisztességgel helytállnak a koronavírus elleni védekezésben.

A Fidesz ennek ellenére mégis tovább rontja a helyzetüket, mivel az önkormányzatok kivéreztetésével a köztisztviselők megélhetését, állását is veszélybe sodorja. Pintér Sándor pedig kollégáját Szijjártó Pétert követve szintén megüzente, hogy semmire sem tarja a »szakszervezetesdi« érdekérvényesítést és nem hajlandó tárgyalni az érdekvédőkkel. Ezzel a lépéssel a belügyminiszter is olyan útra lépett, amellyel megszegi az esküjét. Pintér Sándornak egy dologban azonban igaza van, járványhelyzetben nincs helye a feszültség fokozásának, éppen csak az a probléma, hogy a szakszervezeteket elnyomó és az önkormányzatokat kivéreztető fideszes politika kelti szándékosan a feszültséget. Az MSZP elvárja a minisztertől, hogy végre tegyen is valamit a nyugalom megteremtése érdekében, és kezdje meg a tárgyalásokat a szakszervezetekkel!

Az MSZP szerint az önkormányzatokat és a dolgozókat minden lehetséges módon támogatni kell, ezért egyetértünk a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetével. Általános bérrendezésre, kiszámíthatóságon és tisztességes fizetéseken alapuló köztisztviselői életpályamodell bevezetésére van szükség! Az MSZP baloldali pártként a magyar munkavállalók szövetségese, kiállunk az önkormányzati dolgozók mellett és támogatjuk az érdekvédelmi harcukat a Parlament falain belül és azon kívül is.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke”

(MTI-OS)

   

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. szeptember 02. 21:52
Szakszervezetek kommunisták egyik pártja volt diktatúrában nem dolgozókat képviselték , kommunisták lopott vagyonát őrízték , jól megéltek belőle , 1989 után se változtak .
Krupp Skya
2020. szeptember 02. 20:59
Engem sem érdekel az ilyen Gáspár Sándor-féle érdek érvényesítés minden faszt érvényesített kivéve a dolgozók érdekét.
atila68
2020. szeptember 02. 19:07
3%
Szőke Ciklon
2020. szeptember 02. 16:11
Aki dolgozott már 89 előtt is, az láthatta, hogy a leglustább, feladataikat ellátni nem tudó komcsikból csináltak szakszervezetist. Nos, most is ez a helyzet. A pofájuk ugyan nagy, de értékteremtő munkára nem alkalmasak, tkp kedvük sincs dolgozni, nem olyan családból származnak. Teljesen természetes, hogy mind baloldaliak, mind a kormány ellen uszítanak, hasznos tanácsokat nem lehet tőlük elvárni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!