Tényleg egy szivárványos zászló most a legnagyobb baja a katolikus egyháznak?

2020. szeptember 09. 10:50

Az ilyen kiállásokat hangosan ünneplik a Jézus Krisztust Orbán Viktorra cserélő újkeresztények.

2020. szeptember 09. 10:50
Renczes Ágoston
Azonnali

„Valamiért csak a kormánykritikus véleményekkel szemben várják el a közéleti kérdésekben való hallgatást a katolikus egyházban. Buzizni simán lehet retorzió nélkül. Holott lennének súlyosabb gondjaik is, csak azokról a témákról letiltják a papjaikat...

Ezzel az egyház elnyomja az akár csak óvatosan kormánykritikus, és bátorítja az egészen az arroganciáig is fajuló kormánypárti vélemények felvállalását a papok körében. Így annak ellenére, hogy bizonyára az egyház alapvetően nem kíván részt venni a közéleti szekértábor-háborúban, végül mégis belekeveredik, egyre határozottabban kiállva csak az egyik oldal mellett. És miközben az ilyen kiállásokat hangosan ünneplik a Jézus Krisztust Orbán Viktorra cserélő újkeresztények, azok a hívő vagy akár nem hívő emberek, akik számára a spiritualitás nem a szent felháborodás kollektív mámorában feloldódó gyűlölködést jelenti, egyre kiábrándultabbak. És valószínűleg egyre kiábrándultabbak azok a papok is, akik pusztán a keresztényiség lényegének megfelelően adnának útmutatást a híveiknek akár közéleti kérdésekben is.

Az ilyen elképzelt problémák mellett, mint amilyennel kapcsolatban Osztie Zoltán is megnyilvánult az egyházat képviselve, ott van a paphiány nagyon is valóságos, önmagát egyre nagyobb mértékben újratermelő problémája: mivel nincs utánpótlás, a papoknak egyre többet kell dolgozniuk, ami a magányos élett mellett még kevésbé teszi vonzóvá a papi hivatást. Ebből a spirálból csak egyféleképpen lehet kilépni, és ez sokkal fontosabbnak tűnik, mint a szivárványos zászló elleni harc.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illibernyák
2020. szeptember 09. 22:27
A Orbán szektások szemében minden más ember, még ha keresztény is az illető, áruló és megvetendő, ha szembehelyezkedik a csüngőhasú épp aktuális nézeteivel, krédójával. Az Orbán szektás Bayer leostobázza a katolikus egyházfőt, amiért mást merészel gondolni a világról mint a fényes tekintetű, nagy felcsúti gondolkodó, a szotyiköpködő Vidi drukker. Az átlagos Orbán szektás nyugdijas még a saját papját is leköpné, aki kissé több toleranciát tanúsítana mondjuk a homoszexuálisok iránt, mint az Orbán elvárná. Ez a törzsi politika lényege, ezt tette Orbán az országgal. Vélgetesen megosztotta. Van mellette 1 millió max. 1.5 millió fiidesztálib szektás, aki ha Orbán harcba hívná őket a liberányákokkal szemben, akkor az első szóra ugranának. Még saját családtagjaikkal is végeznének, ha kell. Mert ilyen a szektás gondolkodás, ezt tette a propaganda.
alkaloidablog
2020. szeptember 09. 22:05
"...Buzizni simán lehet retorzió nélkül..." Igen lehet. Te faszszopó buzi!
tevevanegypupu
2020. szeptember 09. 21:13
Hát..azért azt megnézném,hogy mi történne, ha egy zsinagóga mellé leszúrna valaki egy szivárványos zászlót..ha már egyházakról van szó..akkor nézzük mindegyiket..
ittésmost
2020. szeptember 09. 19:34
" a Jézus Krisztust Orbán Viktorra cserélő újkeresztények" - ilyen gazember nincs, csak a te torz agyadban született. Ne vacsorázz olyan nehezet, Renczes, akkor nem lesznek rémálmaid!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!