Tanultak azonban az elődök dicstelen múltjából

2020. szeptember 19. 08:42

Ezt a Tan(ács)köztársaságot még csak kísérletinek szánják.

2020. szeptember 19. 08:42
Petrin László
Magyar Hírlap

„Tanultak azonban az elődök dicstelen múltjából, mert ezt a Tan(ács)köztársaságot még csak kísérletinek szánják. Így csúfos bukásuk után azzal magyarázhatják a botrányos fiaskót, hogy ők előre megmondták, ez még csak kísérlet. Érdeklődve várom, mikor vágnak bele a nem kísérleti Tan(ács)köztársaság megalakításába.

Addig is a kísérleti Forradalmi Kormányzótanács és annak kísérleti vezetője, Upor László, aki egyébként másodállásban jelenleg még szeptember végéig raktárhelyettes, akarom mondani rektorhelyettes, a forradalmi terror nagy löttyös lendületében megkezdte működését a tanárokból előavanzsált kísérleti népbiztosok népes seregével, valamint a hallgatói létszám mintegy harmadát kitevő kísérleti nyulak közreműködésével.

Arról nincsenek hírek, hogy a kísérleti nyulaknak mekkora összegű kártalanítást ígértek a kísérleti népbiztosok arra az általuk ugyan nem várt, de azért hamarosan bekövetkező esetre, amikor kudarcba fullad a kísérletük. Csak feltételezem, hogy a köztársaság valutájával akarják megfizetni a kísérleti nyulak fájdalomdíját. Ugyanis maguk a köztársaság szószólói nyilatkoztak a sajtó képviselőinek az elmúlt napokban arról, nekik lesz saját valutájuk, amely nem más (kövezzenek meg, ha nem az igazat mondom), mint az »elfoglaltság«. Nagyon el tudom képzelni, hogy egyesek több év »elfoglaltság«-ra lennének érdemesek, amit egy olyan zárt helyen tudnának hiánytalanul »elkölteni«, ahová csak ritkán süt be a nap.

Ebből a néhány rövidke hírmorzsából is levonhatjuk a tanulságot, hogy ami most az egyetemen történik az oktatók vezényletével, az a hülyeség szimpla iskolapéldája.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2020. szeptember 20. 11:08
Petrin úrnak csak az utolsó mellékmondatban nincs igaza, minden más stimmel. EZ a szarság nem a hülyeség iskolapéldája, hanem egy jóelőre megtervezett diverzióé. Amit Aug. 1-el maga az őszödi dögvész indított útjára: a startpisztoly a Vidnyánszky & Co. elleni kirohanás volt. EZután beindult a szépen megtervezett "tiltakozás" - ami ugye forradalmi lendületet kölcsönzött a régmúltból örökölt "modernitás" komcsi ideológiája átvételével és céllá alakításával. Hajrá Rákosi, hajrá Hitler, hajrá Sztalin - legjobb tanítványaitok újra itt vannak.
Héja
2020. szeptember 20. 09:22
Már nem a tanarak ácsolják az SZFE-t, hanem a tanoncok. MI lenne velük egy asztalosműhelyben?
Pelso j.
2020. szeptember 19. 21:05
Nocsak, egy db petrinlaci börtönnel fenyeget embereket, csak mert vele ellentétes a gondolkodásuk.
BőröndÖdön
2020. szeptember 19. 13:19
Laci bá, inkább vedd be a vízhajtódat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!