Sakálok napjai

2020. szeptember 08. 08:05

A szivárványkoalíció pártjai egymásról kérnek ki – ha kell, közérdekű adatigényléssel – szerződéseket, jegyzőkönyveket, hivatali döntéseket.

2020. szeptember 08. 08:05
Baranyai Gábor
Magyar Nemzet

„Baloldali párt baloldali pártnak farkasa vagy inkább sakálja, főleg ha a tavaly októberi választáson elnyert önkormányzatokról van szó. Kispest, Göd, Szolnok vagy a főváros IX. kerülete, de akár maga Budapest is (hogy csak a legismertebb helyszíneket említsük): mind-mind az összellenzék egymást marcangoló pártjainak az áldozatai. A baloldal, benne az egykor szorgalmasan zsidózó, cigányozó Jobbikkal Janus-arcú politikát folytat. Kifelé az alig több mint másfél év múlva esedékes országgyűlési választásokra tekintettel egységet próbálnak mutatni, azt ígérve híveiknek, hogy eljött az idő az országot »nyomorba döntő«, „antidemokratikus” Orbán-kormány leváltására, amely után a haza azonnal fényre derül, és végre minden téren „európaiak” leszünk, megtanulunk végre késsel-villával enni.

Eközben az alig egy éve baloldali irányítás alá került városokban, kerületekben valami egészen más történik. Az önkormányzati hivatalok dolgozóinak ahelyett, hogy az ott élők, dolgozók ügyes-bajos dolgai­val, a település működtetésével foglalkoznának, a balliberális pártok egymás elleni áskálódásait kell kiszolgálniuk. Az sem ritka, hogy a szivárványkoalíció pártjai egymásról kérnek ki – ha kell, közérdekű adatigényléssel – szerződéseket, jegyzőkönyveket, hivatali döntéseket. Még mielőtt valaki azt hinné, hogy a fékek és ellensúlyok sokak szerint egyedül demokratikus és magasztos gyakorlatának helyi megvalósítását láthatja az ellenzéki kis és alsóközép pártok képviselői­nek, pártaktivistáinak buzgólkodásában, azt ki kell ábrándítanunk. Egy pillanatig sem a közélet jobbításáról, átláthatóságáról van szó.

A kis növésű politikai sakálok kartonokat, dossziékat gyűjtenek, írnak tele szövetségeseikről, egymásra uszítják lakájmédiájukat, hogy a 2022-es kampányt megelőző osztozkodáson füstös hátsó szobákban egymás politikai piszkát dörzsölhessék a másik orra alá. ”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2020. szeptember 08. 17:26
Az igen tisztelt FIDESZ szavazok fogják eldönteni a választás eredményét, nem elég csak bízni a gyözelemben tenni is kell érte, elmenni szavazni és kifejteni az akaratot. Oktoberben még ők sem hitték el a gyözelmüket megállt a levegő, hogy a FIDESZ szavazok ennyire nem mentek el szavazni,ha nem magukért akkor a Hazáért.
olajfa1
2020. szeptember 08. 14:33
Már nem csak a "szivárványkoalíció" nem bírja elviselni egymást de még a vérvörös komcsik sem bírják már egymást elviselni! Most, hogy az MSZP a "Budapesti alapszervezeteit kizárta" most akkor Budapesten nem is indulnak "MSZP-s jelöltek"? Mondjuk nekem nem hiányzanak... de a sakálok eléggé falják egymást... Most ha ezek a saját pártjukat sem bírják elviselni... akkor mi lesz ha eggyütt kellene kormányozniuk? Még a gondolatától is kirázott a harmadnapos hideglelés...
zakar zoltán béla
2020. szeptember 08. 09:17
!!!!!!!!!!!!!!
Tőzeg Áfonya
2020. szeptember 08. 09:03
Baranyai Gábor tűpontosan leírja milyenek sakálok, mégis sok embert megtévesztenek .Az-az igazság néhány részsikert már elértek és gyülőlködésben nagyon jók. Éppen ezért muszáj komolyan venni őket, nem hátradőlni hogy egymást is hátbaszúrják. A céljuk 2022-es választási győzelem és ezért semmi sem drága nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!