Orbán drága haveri ajándéka

2020. szeptember 07. 13:14

75 milliárdba kerül a Mátrai Erőmű megszerzése.

2020. szeptember 07. 13:14
MSZP
MTI-OS

„Orbán Viktor barátja úgy vette meg a Mátrai Erőművet, hogy már akkor tudható volt, hogy a veszteségesen működő üzem modernizációja rengeteg pénzbe fog kerülni. Az új tulajdonos azonban jött, elvette, amit akart, kifosztotta a céget majd úgy döntött, hogy megszabadul a veszteséges erőműtől. Orbán Viktor pedig a barátja megsegítésére sietett és az adófizetők pénzéből több mint 75 milliárdot elköltve megszabadította a teherré vált cégtől a milliárdos vállalkozót. Erre a megállapításra jutottak az MSZP elnökének közérdekű adatigénylései után a szabad sajtó munkatársai.

Gyűlnek az adatok egy újabb, részletes bizonyítékokkal alátámasztott feljelentéshez, és a tiltott állami támogatás miatt teendő panaszhoz. Egyre tisztábban látszik ugyanis, hogy hihetetlenül túlárazva vásárolta meg az állam a Mátrai Erőművet. Hogyan lehetséges az, hogy korábban még ennek az árnak a töredékéért nem érte meg a kormánynak az üzlet, de egy Fidesz-közeli vállalkozótól már bármekkora összegért képes volt átvenni a kifosztott, veszteséges erőművet?

Számszerűen kimutatható, hogy mekkora kárt okozott a Fidesz ezzel az üzlettel Magyarországnak, éppen ezért elkerülhetetlen a felelősségre vonás. Véget kell vetni ennek a rablópolitikának, kormány- és korszakváltásra van szükség. A MSZP ennek érdekében pedig megtesz minden szükséges lépést.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető”

(MTI-OS)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. szeptember 07. 23:35
Nagy szarban vannak a kommunisták - ezért próbálkoznak mindenféle hülyeséggel mint az a Athina néni meséje. Most Tóth mester egy újabb mesével jön elő...
mustarharmas
2020. szeptember 07. 23:01
Hát igen. Nem elegáns megoldás...
Dorset Naga
2020. szeptember 07. 22:26
Pereljetek. Garantált bukta. De nektek amúgy is reszeltek, ki kapcsolja le a villanyt a házmesterlakásban?
Aerion
2020. szeptember 07. 20:28
Debilek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!