Nincs kvóta, és mégis van!

2020. szeptember 26. 10:10

Egyelőre sokkal több a komoly kétely és a nyitott kérdés, mint a világos válasz az új migrációs paktummal kapcsolatban.

2020. szeptember 26. 10:10
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„Ahogy Orbán Viktor a V4-ek és a bizottság elnökének brüsszeli tárgyalása után csütörtökön elmondta, az új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagban hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, amit Magyarország határozottan ellenez. A paktum azért nem jelent szerinte áttörést, mert azt javasolja, hogy kezeljük jól a migrációt, a magyar (és a közös visegrádi) álláspont azonban az, hogy állítsuk meg! Az áttörés akkor következne be, ha elfogadnák azt a magyar javaslatot, hogy senki nem léphet be az Európai Unióba addig, amíg valamely tagállam a vonatkozó jogi eljárást lezárva be nem engedi őt az unió területére, emelte ki a magyar miniszterelnök. A dél-európai »frontországok« kormányai – és az eurokrata baloldali bevándorláshívők – viszont azért elégedetlenek, mert több konkrét lépést vártak az illegális migráció legalizálására és a menedékkérők kötelező áthelyezésére.

Tény, az EB mostani paktumjavaslata első ízben mellőzi a menedékkérők tagállamok közötti kötelező elosztását. Ylva Johansson belügyi biztos is megerősítette, hogy a kötelező menekültkvóta lekerült a napirendről. Ám »a szolidaritás valamilyen formája« kötelező lesz minden tagállam számára – migrációs válsághelyzetben. Ilyen esetekben kötelező lesz a nemzetközi védelemre jogosult személyek áthelyezésében részt venni, vagy aktív szerepet vállalni az elutasított személyek visszaküldésében. Tehát nincs kvóta, és mégis van! Vajon ki dönti majd el, hogy mikor van olyan válsághelyzet, amikor kötelező a szolidaritás valamilyen formája? Tán az exkommunista svéd biztos nem látja, hogy 2015 óta folyamatosan migrációs válsághelyzet van Európában, különösen az ő hazájában?

Egyelőre sokkal több a komoly kétely és a nyitott kérdés, mint a világos válasz az új migrációs paktummal kapcsolatban. A hosszú tárgyalás róla nehéznek ígérkezik. De ha újabb tíz hónap múlva megint egy egér jön világra, akkor kontinensünk egyre nagyobb részére az a sors vár, hogy csak névleg marad Európa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2020. szeptember 26. 13:29
Azokra kell bizni a migránsok visszatoloncolását, akik behozták őket. A Földközi tengeren cirkáló vizitaxijaik pont alkalmasak erre. Ha nem teljesitik, el kell adni őket rabszolgának Afrikába
olajfa1
2020. szeptember 26. 12:54
Szóval... megint a "kelet-európaiak" takarítsák ki a nyugatiak szarát maguk alól... NEM! Amit "demokratikussan" kikavartak maguknak a nyugatiak... AZT ŐK "ÉLVEZZÉK"!!!... VAGY TAKARÍTSÁK KI MAGUK ALÓL AZT MAIT ODA CSINÁLTAK!
zakar zoltán béla
2020. szeptember 26. 11:06
Rod-öl-fó?
tacsi90
2020. szeptember 26. 11:04
A gazdasági válsággal kellene kezdeni végre valamit és a európa-rekord inflációt megállítani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!