Miért hallgat Erdő Péter?

2020. szeptember 11. 08:36

A magyar konzervatív értelmiség elkötelezetten kormánypárti hangadói még mindig Hodász András katolikus papot ekézik.

2020. szeptember 11. 08:36
Ongjerth Hanna
Népszava

„Minden rendes általános iskolában előfordul egy-két évente valamelyik osztályban: az időnként rendetlenkedő, egyébként igyekvő gyereket bagózáson kapják az alagsori mosdóban, és ezért igazgatói intőben – vagy ha pechje van, rovóban – részesül. A vezetőség példát statuál, neki pedig onnantól vigyáznia kell: még egy ilyen, és repül. A többiek közül van, aki sajnálja, mások kárörömmel vegyes izgalommal figyelik, mi fog történni. És mindig akad egy-két rohadék, akik addig nem mertek rászállni, most viszont erőfölénybe kerülnek. Ütni kezdik, mert már bátran lehet: úgysem tehet semmit.  

Amikor a magyar konzervatív értelmiség elkötelezetten kormánypárti hangadói még mindig Hodász András katolikus papot ekézik az őket támogató lapok hasábjain, hetekkel azután is, hogy az atya külső-felső nyomás hatására leállította a majdnem tízezer követőt számláló videóblogját, világossá teszik, hogy bizony, a gyáván kaján gyerekek közé tartoznának ők is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
horvathzsolt.hzs
2020. szeptember 11. 17:47
Azért hallgat, mert joga van hozzá. S azért cselekedett úgy-ahogy, mert joga van hozzá. S különben meg ne az ateisták mondják meg a Népszavából, hogy mi legyen. Akkor, amikor papokat leültettek, hitük miatt bebörtönöztek, iskoláikat, eszközeiket elvették, akkor döntötte el az Egyházban pár bátor és nemes pap (akik börtönben is voltak többek között), hogy kinevelnek egy olyan csapatot, akik a politikában nem az Egyház ellen dolgoznak, nem relativizálják az Egyház értékeit és tanítását, hanem követik azokat. Ennek lett az eredménye a KDNP, illetve ennek alapján politizál Áder János, Szájer József, Semjén Zsolt, és a többi kereszténydemokrata politikus. Az, hogy ma kereszténydemokrata irány van a kormányban, az azoknak az atyáknak az eredménye, akik közé Erdö Péter is tartozik. S természetesen nem hibátlan semmi, ami emberi, de az irány arra mutat, ami egyezik a katolikus Egyház tanításával (szabad elolvasni a ejogi kódexet, a KE. Katekizmusát, de szabad beleolvasni a református zsinati kiadványokba, illetve az evangélikusba is. A megbocsátás keresztény erény, a szeretet keresztény erény, s ennek a legmarkánsabb politikai vetülete nem az ellenzék, hanem a kormánypárt. Írom ezt úgy, hogy tudom, hogy nem minden fekete-fehér. Aki pedig az ellenzék papja akar lenni, az gondolkozzon el, hogy mit képvisel. Mert az ellenzék a jogutódja az MSZMP-nek (MSZP), a liberalista egyháztámadóknak (SZDSZ, liberálisok), a zöld neo68-as mozgalmak devianciáinak és a rasszista politizálásnak (Jobbik, DK). Hodász atyának meg üzenjük, hogy térjen meg!
Tapeino
2020. szeptember 11. 12:55
Mi van hanna ribanc? Elfogyott a kokóra szánt lé?
toef36
2020. szeptember 11. 12:16
Miért hallgat? Mert az Egyházban rend van, Önöknél pedig anarchia... Hülye provokáló liberálisok!...
Magyarok Pásztora
2020. szeptember 11. 11:45
Hát ezt meg hogy hívják már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!