Mátrai biogáz

2020. szeptember 11. 14:33

Aki egy keveset is ért abból, ami elhangzik, oly falrengető ökörségeket hallhat ki a főminiszter őméltósága beszédéből, hogy dőlhet a röhögéstől.

2020. szeptember 11. 14:33
Marnitz István
Népszava

„Az energetika fontos dolog. Tudják ezt Orbánék is jól. A kormányinfó főszereplője meg pláne. Mondjuk, nem olyan liblingtéma, mint a migráns, a Soros vagy a vírus. De amikor szóba kerül, rendszerint úgy a szeánsz kétharmada felé, a hoppmester összevonja a szemöldökét. Látszik rajta, hogy ez most komoly, most ez nem játék, gyerekek. Egy csöppet a hallgatóság is kihúzza magát, gyomor összeszorul, jaj, most jönnek a megavattába diverzifikált interkonnektorok. De hőn szeretett népünk iránt érzett legteljesebb felelősségérzetünk jegyében, igen, ezt most le kell utálni, mint a spenótot. Bár kevesen értik, miről karattyol az előadó, de biztos tudja, amit tud, mert nagyon határozott.

Pedig megéri odafigyelni. Aki egy keveset is ért abból, ami elhangzik, oly falrengető ökörségeket hallhat ki a főminiszter őméltósága beszédéből, hogy dőlhet a röhögéstől. Nem, nem minden szavuk marhaság. De a felkészítő anyagokból legalábbis nem húzzák ki a durva csúsztatásokat, a nettó hazugságokat és az agysorvasztó ökörségeket. Sőt. Számos alkalommal felhívtuk a figyelmet a gyermeteg bakikra, mindhiába. Gulyás Gergelynek alighanem fel kell zárkóznia a nagy elődhöz, Lázár Jánoshoz. Utóbbi egy ízben szép beszédet kanyarított például arra az alapvetésre, hogy 2008-ban drágább volt a gáz. Csak épp olcsóbb volt. Hogy a Fidesz-politikus tengernyi, mondjuk atom-, napelem- vagy energiatakarékosság-ügyi csacskaságát ne is említsem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2020. szeptember 11. 20:19
csak az undorító tolvaj és gyilkos kommunista bandád a nagyon okos. Azért megy csődbe az ország annyiszor, ahányszor kormányoztok...
zakar zoltán béla
2020. szeptember 11. 20:18
BioPhING
Esvány
2020. szeptember 11. 19:17
Már megint egy hülyelibsi, aki nagyon okosnak képzeli magát.
Berecskereki
2020. szeptember 11. 17:50
Nem véletlen, hogy az agymenésében nincsenek számok az állításinak igazolására. Ha lennének azonnal kiderülne a stikli, a hazugság. A szerző egy korábbi írásából idézve: ,,A Fidesz állítása, miszerint 2002 és 2008 között 15-ször emelték az energiaárakat, nehezen értelmezhető az átlagember szintjén: az árak a különböző rétegek számára más-más mértékben változtak, és máskor. A jövedelemtől függően más-más támogatási sávba eső, összességében több mint egymillió család esetében legalább ötfajta különböző változási mértéket ismerhetünk. De előfordult az is, hogy a különböző szolgáltatók területén eltérő irányba módosultak a tarifák. Mindazonáltal a birtokunkban lévő szakértői anyag semmilyen adatsorából nem következtethető ki 15 vagy annál több gázáremelés a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-időszakban.,, http://nol.hu/gazdasag/van-akinek-dragabb-a-gaz-1451407 Itt olvashat a cáfolat amelyből kikövetkeztethető. https://privatbankar.hu/cikkek/vasarlo/megis-melyik-kormany-mennyivel-emelte-valojaban-az-energiaarakat-265079.html 2013 óta pedig ne változott a lakóssági gáz ára. Az EU-n belül a háztartási fogyasztók Svédországban fizették a legmagasabb, Magyarországon pedig a legalacsonyabb árat a földgázért 2019 első félévében (0,12 euró/kWh, illetve 0,03 euró/kWh). https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Natural_gas_price_statistics/hu&oldid=367333
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!