Lenyúlásból 5-ös

2020. szeptember 15. 10:45

A főváros vezetése úgy tűnik rájött: saját ötletek híján sokkal egyszerűbb mások fejlesztéseit lenyúlni.

2020. szeptember 15. 10:45
Schneller Domonkos
Facebook

„A tegnapi nap képe: a főváros vezetése egy munkagödör mellett pózol a Béke téren. Igen, megkezdődött végre a Béke téri főgyűjtő csatorna építése. A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa – azaz a kormány és a városvezetés Budapest fejlődése érdekében létrehozott egyeztető fóruma – még 2019 februárban, amikor a főváros még nem ugrott el a (P)párbeszéd elől döntött arról: az EU-s forrásokat sok százmillió forint állami pénzzel kiegészítve épüljön meg ez a nagy keresztmetszetű, hiánypótló csatorna. Sokan dolgoztunk sokat, hogy a legmegfelelőbb támogatási konstrukcióban, minél gördülékenyebben indulhasson meg a beruházás. (Ehelyütt most a »köszönjük Magyarország sokat szidott kormányának a támogatást« – gesztustól bízvást eltekinthetünk.) Nem ment volna, ha nincs Tarlós István főpolgármester és Tóth József XIII. kerületi polgármester.

A képről két ember hiányzik: Tarlós és Tóth. (Ha Tóth polgármester úr ott is volt esetleg, a sajtónyilvános képről valamiért lemaradt.) A főváros vezetése úgy tűnik rájött: saját ötletek, illetve a megvalósítási képesség híján sokkal egyszerűbb mások fejlesztéseit lenyúlni. Igen innovatív és kreatív gondolkodásra valló megoldás. Ha már a fonódó budai villamos, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, az Orczy kert, a Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka, vagy épp a Millenárison elkészült 2,8 hektár új zöldterület átadásáról le is késtek, elkeseredni azért nincs ok.

Hiszen itt van mindjárt a Szentkirályi Alexandra (még főpolgármester helyettesként) és Fürjes Balázs által megálmodott, a Miniszterelnökség 2,1 milliárd forint összegű támogatásával Budapesten megvalósult hét családi sportpark. Az utolsó bő egy hónap múlva készül el Újbudán. Épp csak át kell adni. Vagy a Ligetben az egykori Felvonulási tér alatt elkészült mélygarázsban megvalósult 80 férőhelyes, biciklisták számára öltözővel kiegészült, kulturált kerékpártárolót is átadják idén ősszel; ott is lehet még keresnivaló. Tavasszal pedig a Hungexpo színvonalas, új konferenciaközpontját is át lehet adni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. szeptember 16. 07:20
Rémségesen rossz a kormány kommunikációja..minden lehetősége adott és nem használja ki..ráadásul ha egyáltalán valamit kommunikál, azt is valami kenetteljes módon..A fiatalokhoz nem így kellene szólni..de viszont szólni kellene már végre..ébresztő. Budapest külön világ, külön kommunikációt igényelne..de a vidéki fiatal értelmiségiek, gimnazisták és egyetemisták is..legtöbbnek van nagypapája hála Istennek, ezt a szerepet nem a kormánytól várják..És a hála pedig tökéletesen ismeretlen fogalom a választók nagy részénél..
Dorset Naga
2020. szeptember 15. 11:45
Gondolom, a Huttinger féle észjárásból, az következik, hogy a Margit-híd esetében felhasználtak EU-s pénzeket is. Én meg azt hozom, hogy Tarlós nem engedte a többletköltségek elszámolását ami a Szabadság híd estében nem így volt.
zakar zoltán béla
2020. szeptember 15. 11:19
Ringyók a flaszteron, tesztoszteron?
Da Vinci
2020. szeptember 15. 11:07
22:14 @Berecskereki 1,2 km!!!!!! Úgy tesz, mintha ő csatornáztatta volna be egész Budapestet :-) ,, Tarlós István főpolgármester a Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése elnevezésű projekt XVIII. kerületi, szerdán tartott zárórendezvényén azt mondta, hogy a beruházás befejeztével végéhez ért a főváros egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházása. A 34 milliárdos beruházásnak köszönhetően mintegy 20 ezer család élete vált tisztábbá, egészségesebbé és komfortosabbá - tette hozzá. Tarlós István közölte, a beruházás célja az volt, hogy Budapest minél nagyobb része minél hamarabb rácsatlakozhasson a korszerű fővárosi csatornahálózatra, és a keletkező szennyvizek a káros anyagoktól megtisztítva kerüljenek vissza a természet körforgásába. Közlése szerint a Duna tisztább lesz, hiszen az eddigi csatornázatlan háztartások szennyvize a főváros szennyvíztisztító-telepeire jut, majd onnan a legkorszerűbb eljárásokkal megtisztítva kerül vissza a folyóba. Az új szennyvízcsatornának köszönhetően a csatlakozó háztartások számára végleg megszűnnek a szippantással járó kényelmetlenségek és a magas költségek, továbbá a környezetvédelmi és a kényelmi előnyökön felül az ingatlanok értéke is növekedni fog a közműfejlesztés nyomán - mondta a főpolgármester. Tarlós István kitért arra is, hogy a beruházás keretében a csatornahálózat kiépítése mellett a fővárosi szennyvízrendszer fontos elemei is megvalósultak: a dél-budai főművi rendszer befejezése után Budafok szennyvize - amely korábban a tisztítás nélkül közvetlenül ömlött a Dunába - a Központi Szennyvíztisztítóba jut. Végleg megszűnnek a dél-budai szennyvízkiömlők, a tisztítatlan szennyvíz így nem terheli tovább a Dunát. A főpolgármester hangsúlyozta: a projekttel a főváros a korábbi évtizedek súlyos adósságát törlesztette, és az az előzetesen megígért időkeretet betartva fejeződött be...,, Elindult a Béke téri főgyűjtőcsatorna építése Budapesten
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!