Koltai Róbert legújabb citromdíjas alakítása

2020. szeptember 11. 20:12

A Bakonyba való elbujdosás is kifejezetten bölcsebb dolog lenne Koltai Róbert részéről, mint szakmázgatni.

2020. szeptember 11. 20:12
Pilhál Tamás
PestiSrácok.hu

„Tudjuk, a fiúk nem tehetnek az apák bűneiről, és ez hellyel-közzel fordítva is igaz: az apák sem feltétlen tehetnek a fiaikéról. No de egy több milliárdos államkassza-fosztogatással vádolt producer apukája, akit egyébként tanúként ki is hallgattak a büntetőeljárás során, mivel korábban ő volt a vezetője az egyik sumákságon kapott cégnek – szóval egy ilyen apukának nem biztos, hogy ildomos megszólalnia a »szakma szétverése« kapcsán.

Sőt, meglátásom szerint biztosan nem kellene megszólalnia. Irtózatosan csöndben kéne lennie. Még a Bakonyba való elbujdosás is kifejezetten bölcsebb dolog lenne Koltai Róbert részéről, mint szakmázgatni. Én legalábbis biztosan elgondolkodnék a bujdosáson, ha valamelyik gyermekemről derülne ki, hogy több milliárdos károkozással vádolják.

Persze, nem vagyunk egyformák. Egy másik SZFE-sirató ballib aktivista (mellesleg: filmrendező), Hajdú Szabolcs például 2002-ben azért zavarta meg a Bánk bán című operafilm premierjét, mert nem tetszett neki, hogy a magyar állam támogatta azt. Aztán, amikor tíz évvel később Andy Vajna kormánybiztos úgy döntött, 300 millió forinttal támogatja az ő Délibáb című filmjét, akkor tartotta a markát. A pénznek szaga – a balliberális aktivistáknak pedig (főleg, ha filmrendezők) jellemük, becsületük nincs.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
legkisebbek közül
2020. szeptember 12. 19:37
SZFE (Stumpf András, Válasz Online): https://www.valaszonline.hu/2020/09/08/szfe-mome-modellvaltas/ "A gaz liberálisok kontra hős nemzetiek értelmezés tehát legfeljebb a Pesti Srácok törzsolvasóinál lehet hihető narratíva a Színművészetivel kapcsolatban." "A közvélemény ugyan szívesebben figyel arra, hogy Cate Blanchettől Salman Rushdie-n át Helen Mirrenig milyen nemzetközi hírességek állnak ki a Színmű függetlenségéért, magyar szempontból azonban mégiscsak fontosabb, hogy a Fideszhez hagyományosan közelebb sorolt művészek sora is felemelte a hangját a Vidnyánszky-módszer ellen. Olyanok is, akik a kormány által köztestületté tett Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagjai, ráadásul a Vidnyánszky vezette Nemzeti Színház színművészei is egyben. A Kossuth-díjas Blaskó Péter például lapunkban hívta fel főnöke figyelmét arra, hogy konszenzus nélkül nem lehet átalakítani az egyetemet, a szintén MMA-tag Bánsági Ildikó számára az SZFE ügye utolsó csepp volt a pohárban - emiatt ő fel is mondott a Nemzetiben... A MOME modellváltását előkészítő hét évvel szemben az SZFE-nek tehát hét hónap jutott, úgy ráadásul, hogy egyetlen javaslatukat sem fogadták el, sőt magyarázatot sem adtak a sietségre azon túl, hogy a Corvinus átalakítása modellértékű volt, azt lehet másolni. A jogköröket aztán augusztusban el is vonták a vezetéstől, amely így teljesen az egyetemet évek óta gyalázó Vidnyánszky befolyási övezete lett. Már ami maradt belőle. Oktatók és hallgatók nélkül ugyanis hiába építenek új campust a rozzant épület helyett, az aligha lesz intézménynek nevezhető. S hogy ez így pusztán rombolás? Hogy előbb kell párbeszédet folytatni, aztán dönteni? Nos, amint láttuk, ezt a jobboldalhoz sorolt művészek, akadémikusok, értelmiségiek jelentős része is látja. Ha máshonnan nem, a MOME példájából megtapasztalhatták ugyanis: lehet ezt normálisan, előre egyeztetve is. Még Fidesz-kormány alatt is lehetséges ilyesmi. Csak éppen Vidnyánszky arra nem volt képes. Vagy csak nem akarta azt az utat járni. Esetleg utasításba kapta, hogy ne azon járjon. Hogy a három közül melyik igaz, nem tudhatjuk. Azt viszont igen, hogy az út, amelyet választott: teljességgel járhatatlan." Valóban, először párbeszédet kellene folytatni, nem dönteni mások felett az érintettek tudatos kihagyásával, kényszerítve másokat a saját akarat elfogadására. Ezen gyakorlat a múltba mutat vissza, amely gyakorlatokból nagyon sokan nem kérnek, a politika világán kívül ill. politikai orientációktól függetlenül. S amíg magunk ha kell kényszerhelyzetbe hozunk, mások felett döntünk, másokra kényszerítve dolgokat párbeszéd nélkül, amortizálunk, ha kell ferdítünk, valótlanságot fogalmazunk meg, megosztásra törekedve, mások ellen hangolva, addig mások kulturált módon állnak ki már a kényszer gyakorlata ellen, a Szabadság értéke mellett. https://www.facebook.com/varhegyi.rudolf/videos/10218178493998997 https://www.youtube.com/watch?v=LyBRA4F6GNk
TAVIROZSA
2020. szeptember 12. 16:21
Hajdu Szabolcs Délibáb c. filmjéhez egy kis pontosítás: a Filmalap archívumban 350 milliós támogatás szerepel, nézőszám pedig: 2 312 fő !!!!!!!!!
Kanóc
2020. szeptember 12. 13:53
Ez aztán az ütős érv, Tamás! Hogy bezzegh a fia. Te lusta desznyó te! és akkor ti szidjátok a baller sajtót, baszki... ugyanolyan trógerek vagytok.
2020. szeptember 12. 10:12
Kár, hogy Koltai is megszólalt ebben a lehetetlen ügyben. Eddig kedveltem, mert jól alakította az ostobácska, szerencsétlen, de jó embert. Most már látom, hogy inkább csak egy rossz ripacs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!