Kínos a kormánynak a lebukás

2020. szeptember 08. 11:14

Nem magánügy, hanem közügy az, hogy közpénzen vagyonosodó oligarchák ingyen charter-járatokkal honorálják a kormányzati megbízásokat!

2020. szeptember 08. 11:14
Szél Bernadett
Facebook

„Végigkérdeztem a minisztereket arról, hogy utaztak-e az OE-LEM lajstromjelű luxus magánrepülőn és a Lady MRD nevű, máltai bejegyzésű luxusjachton, és fizettek-e ezekért a szolgáltatásokért. Azt is megkérdeztem, mi a véleményük arról, hogy kormánytagok rendszeresen fogadnak el nagy értékű ajándékokat a milliárdos közbeszerzések nyerteseitől. A válasz röviden: »magánügy«. Hosszabban: »A kormánytagok minden hivatalos útja nyilvános, a Kormány ezekről rendszeresen tájékoztatást ad. Ami a magánprogramokat illeti, ahogyan más közéleti szereplőket is, úgy a Kormány tagjait is megilleti a magánélet védelme. Tájékoztatom egyúttal, hogy a Kormány nem vezet nyilvántartást a kormánytagok és kormánytisztviselők magánprogramjairól és nyaralásairól, azok részleteiről, beleértve az utazás módját.« Szíjjártó Péter államtitkára pedig arra a kérdésre, hogy ki és miből fizette a külügyminiszter — mint tudjuk, sok tíz millióba kerülő — adriai luxusutazását, azt válaszolta: „A külügyminiszter mindig – így a szabadsága alatt is – minden törvényt betartott és betart. A miniszter családjának nyaralása semmilyen módon nem érintett közpénzt, az teljes mértékben a magánélet része, a magánélet védelme pedig mindenkit megillet.«

Értem én, hogy kínos a kormánynak a lebukás, és mint mindig, a kínos kérdésekre az egyetlen válaszuk, hogy gyáván a »magánélet« mögé bújnak. Ahogy Mészáros ügyei »üzleti ügyek«, amikkel a miniszterelnök nem foglalkozik, úgy a kormánytagok ingyen-nyaraltatása is »magánügy«. Hát nem. Nem magánügy, hanem közügy az, hogy közpénzen vagyonosodó oligarchák ingyen charter-járatokkal honorálják a kormányzati megbízásokat!

A korrupció nem magánügy, hanem közügy. És ezt egy törvényjavaslatban fogom elmagyarázni a kormánynak, ami már társadalmi egyeztetésen van. Hamarosan jövök a részletekkel!”

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ilkaildiko
2020. szeptember 10. 16:55
Lebukott ---- ez balf_asz! https://www.youtube.com/watch?v=vDO6IxYEl28
Krupp Skya
2020. szeptember 08. 16:53
Bolond Lyukból bolond Szél fúj.
SandorL
2020. szeptember 08. 16:47
Ugy nez ki nem biztos a listara kerules, marmint a megfelelo befutoi helyre. Ezert aztan meg tobb nyoges es bofoges varhato. Egy no mire kepes a celja eleresere, azert ez fantasztikus.
EMM195
2020. szeptember 08. 15:17
Már az is pozitívum, ha a kormánynak kínos (lenne) bármi, mert erkölcsi érzéket, önkritikát feltételez. Vagyis Bernike feltételez róluk ezek szerint. Bezzeg neki nem kínos a saját egész működése. :D:D:D Megölik, Ákos,jaj, megölik.. Hogy ezek mindig felköpnek és aláállnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!