Ha miniszterelnök-jelöltnek hívnának, elgondolkodnék rajta

2020. szeptember 12. 08:51

Lehet abban logika, hogy aki jó volt ombudsmannak, meg ORTT-elnöknek, meg köztársasági elnökjelöltnek, az jó lehet miniszterelnöknek is. Csak nem biztos, hogy jó logika. Interjú.

2020. szeptember 12. 08:51
Majtényi László
Hírklikk

„Végezetül, igaz, nem kinyitott vita, hogy ki legyen a miniszterelnök. És ebben a diskurzusban felvetődött Majtényi László neve is…

Nem tudom, kinek juthatott eszébe, nem hallottam ilyesmiről.

De vállalná a szerepet? 

Lehet abban logika, hogy aki jó volt ombudsmannak, meg ORTT elnöknek, meg köztársasági elnökjelöltnek, az jó lehet miniszterelnöknek is. Csak nem biztos, hogy jó logika. Szívem szerint, egyáltalán semmit nem vállalnék. Nekem jó életem van, és az én karakterem nem egy miniszterelnöké… nem is nekem való. Mellesleg a nevem újabban akkor szokott felmerülni, ha olyan pozícióról van szó, amit nem lehet megszerezni. 

Most van esély megszerezni?

Ügyes politizálással és jó adag szerencsével. Fenntartom azt az álláspontomat, hogy a Fideszt úgy lehet legyőzni egy választáson, ha a politikai veresége már a választások előtt bekövetkezik. Ahogy például a rendszerváltás bekövetkezett; az MSZMP egy vert sereg volt a választás napjára. És szándékosan nyúltam vissza a rendszerváltásig: egy autoriter rendszernek már a választások előtt el kell veszítenie az esélyt arra, hogy versenyben legyen. Vagyis a rendszernek lényegében már korábban meg kell buknia. 

Visszatérve a személyes szerepvállalásra: ha érkezne egy felkérés, hogy ön legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, gondolkodna rajta?

Igen, de idén hetven éves leszek, és egyáltalán nem vágyom ilyen felkérésre. Az lenne jobb, ha nem érkezne ilyen felkérés. Nem szeretnék miniszterelnök lenni. De, mondom, nyilván gondolkodnék rajta, mert nem tehetnék mást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. szeptember 13. 07:15
Majtényi elvtárs: Ha miniszterelnök-jelöltnek hívnának, elgondolkodnék rajta" sőt, ha Kun Béla hív népbiztosnak, biztos elvállalom...
pitypang1125
2020. szeptember 13. 03:54
Én is így vagyok vele, de inkább ha már lehet választani, az usa elnöke lennék.
linkeloe
2020. szeptember 12. 20:23
Mit is mondott Kende Péter?? https://www.youtube.com/watch?v=T5XqyFKM1H0
Krupp Skya
2020. szeptember 12. 19:30
Gyurcsány Ferenc megkapta az Élenjáró Miniszterelnök címet, csak egy gond volt, hogy a Borotva Élenjáró Miniszterelnökcímet kapta meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!