Gömbös Gyula rulez

2020. szeptember 24. 06:50

Éppen száz éve annak, hogy a magyar parlament sietősen megtárgyalta és elfogadta a numerus clausus törvényét.

2020. szeptember 24. 06:50
Kácsor Zsolt
Népszava

„Éppen száz éve annak, hogy a magyar parlament sietősen megtárgyalta és elfogadta a numerus clausus törvényét, amely 1920. szeptember 26-án már hatályba is lépett. Azért kellett sietni vele, hogy az új felsőoktatási tanévben már föl lehessen állítani a keresztény fajmagyarságnak a jog eszközeivel megerősített és körölbástyázott védelmi frontvonalát a túl szaporának, túl intelligensnek és túl agresszívnek tekintett zsidó nemzetiséggel szemben. Azért írok nemzetiséget, mert jogilag végtére is a numerus clausus csinált a magyar zsidó felekezetből nemzetiséget azzal, hogy az 1867 óta izraelita vallású magyaroknak számító zsidóságot jogi értelemben nemzetiségnek minősítette.

Szívesen mondanám, hogy tanulságos beleolvasni az országgyűlési naplóban a numerus claususról szóló vita jegyzőkönyvébe, de attól tartok, fölösleges. Az antiszemiták úgysem tanulnak belőle, sőt, érvkészletük újabb adalékokkal gazdagodik, s ismételten bizonyságot tesznek róla, hogy az antiszemita gondolkodás általában briliáns logikával párosul. Tán túl naiv vagyok, de a zsidógyűlölők okfejtésein még mindig képes vagyok meglepődni: így jártam vitéz jákfai Gömbös Gyulának a numerus clausus vitájában elhangzott felszólalásával is, amit most olvastam újra.

Ha az ember zsidó világuralmi törekvésekről hall, akkor röhög vagy ásít, úgyhogy röhögve vagy ásítva túl lehet lépni Gömbös Gyula egyes sekélyebb gondolatmenetein. A tisztelt Házat vitéz jákfai vélhetően nem is lepte meg azon észrevételével, hogy a szabadkőművesség, amely szerinte a liberalizmushoz hasonlóan szintén nagyon szép jelszavakkal indult, tulajdonképpen semmi egyéb, mint egy nagy zsidó világuralmi törekvésnek az eszköze.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. szeptember 24. 21:39
Túl parazita a helyes kifejezés, amit keresett, de nem talált. Lehet persze a parazita létet is túl intelligensnek tartani, csak az nem az a fajta intelligencia, ami egy nem parazita nemzetnek hasznos, ezért nem célszerű azt megtűrnie.
Krupp Skya
2020. szeptember 24. 16:52
A tanácsköztársaságot és a Trianont a szabad kőműves zsidóságnak köszönheti, így a Numerus clausus és a holoclausus teljesen természetes védekezési mechanizmus volt a magyarok részéről erről vitát nyithatnak a zsidók, reggel este és éjjel, de szerintem nem érdemes.
makám
2020. szeptember 24. 14:33
"Éppen száz éve annak, hogy a magyar parlament sietősen megtárgyalta és elfogadta a numerus clausus törvényét." pont akkora szükség van rá ma is mint akkor volt.
Vakfolt
2020. szeptember 24. 14:26
"Azért kellett sietni vele, hogy az új felsőoktatási tanévben már föl lehessen állítani a keresztény fajmagyarságnak a jog eszközeivel megerősített és körölbástyázott védelmi frontvonalát a túl szaporának, túl intelligensnek és túl agresszívnek tekintett zsidó nemzetiséggel szemben. Azért írok nemzetiséget, mert jogilag végtére is a numerus clausus csinált a magyar zsidó felekezetből nemzetiséget azzal, hogy az 1867 óta izraelita vallású magyaroknak számító zsidóságot jogi értelemben nemzetiségnek minősítette." Akkor tegyünk most itt helyre ebben mindent. 1867.-től az izrealita vallásúakat embernek tekinti a magyar állam, ugyanolyan jogon csinálhatnak bármit, mint akármelyik magyar állampolgár, szemben a baszottfejlett nyugattal, ahol ilyen jogaik nincsenek! Kicsit ezen el lehet merengeni. Mi fasznak voltunk ilyen liberálisok? Az ezredfordulóra a galíciából és máshonnan beözönlő kazárok olyan gazdasági helyzetet teremtenek északkelet-Magyaroszágon, hogy a ruszinokat gyakorlatilag kiforgatják mindenükből. Nem minden zsidó uzsorás rohadék, de az uzsorás bűnözők kevés kivétellel mind kazárok. Ugyan zsidók teremtik meg a pénzügyet és a gazdaságot az országban, de nem az országért, hanem a maguk pecsenyéjét sütögetve. Mindez érthető, de ne kelljen már örülni neki. Az egyetemekre a zsidók betolják a gyerekeiket, az akkori lakosságarányhoz viszonyítva 5-6% körüli arányuk a felsőoktatásban tanuló hallgatók között a 60%-körül járt! És nem azért, mert a zsidók olyan kibaszott intelligensek, ez csak egy mítosz, hanem azért, mert a tandíjat ki tudták fizetni! Mi is történik, ha a felsőoktatást végzettek 2/3-a zsidó? Az fog történni, hogy csak minden harmadik ügyvéd, orvos, újságíró és egyéb értelmiségi lesz magyar, sőt, ahogy a kulcspozíciókat megszerzik, ki fogják szorítani azokat, akik nem bégetnek velük együtt. Szóval míg 100 emberből 6 zsidó, a hatalmat a kezükben tartókból mindenki az, vagy kollaboráns. Egyszóval a századforduló óta eltelt húsz év a zsidók hatalomátvételét szolgálta, és a károlyi féle fos megmutatta, hogy nekünk ez nagyon nem jó. Természetes visszaszabályozás volt tehát a törvény. A komcsik már megdőltek a szar világnézetükkel, le lehet ugrani a fasiszta nyökögésről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!