Fegyverben

2020. szeptember 10. 10:38

Megnyugtató, hogy a kormányzatot továbbra sem befolyásolja a tudomány, ebben legalább konzekvensek.

2020. szeptember 10. 10:38
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„A Fidesz honatyái szerint pusztán a SOTE-rektor magánvéleménye, hogy komolyabban kellene venni a koronavírus elleni védekezést. Hogy mit gondol erről hivatalosan a kormány(párt), az majd akkor derül ki, ha megkapják a legújabb nem nyilvános közvélemény-kutatásokat. (Ezt már nem mondták, csak sejtjük az eddigiekből.)

Mindenesetre megnyugtató, hogy a kormányzatot továbbra sem befolyásolja a tudomány, ebben legalább konzekvensek. Meg másban is: az első hullám idején a tesztelés nem védett meg a fertőződéstől – mármint a kormányálláspont szerint –, most, a második hullám alatt pedig a kontaktkutatás (az igazolt fertőzöttekkel érintkezésbe került, vagyis potenciálisan vírushordozó és – terjesztő személyek megkeresése és tesztelése) nem véd, ezért aztán nem is csinálják.

Amúgy az egészet azzal indokolják, hogy a WHO-protokollt követjük (érdekes, valamiért már nem Ausztriát), pedig ha van egyértelmű előírás az egészségügyi világszervezet járványügyi ajánlásai között, hát a magas kockázatú csoportok kiterjedt tesztelésére, valamint a kontaktkutatásra vonatkozó passzus biztosan az. Nem lehet másképp értelmezni, csak úgy, hogy ez a legkisebb társadalmi és gazdasági költségű, egyben a leghatékonyabb módja a vírus fékezésének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hini
2020. szeptember 10. 20:23
bartus szintre süllyedt ez a barom hargitai!
luisbathhelena
2020. szeptember 10. 17:57
Tudomány? Népszava? A denevér is sikítva , reflektorral mer berepülni a Népszava szerkesztőségbe.
certus
2020. szeptember 10. 17:38
"ost, a második hullám alatt pedig a kontaktkutatás (az igazolt fertőzöttekkel érintkezésbe került, vagyis potenciálisan vírushordozó és - terjesztő személyek megkeresése és tesztelése) nem véd, ezért aztán nem is csinálják." Ez viszont szemenszedett hazugság! Felháborító! Mit képzelnek maguk?
certus
2020. szeptember 10. 17:37
"Amúgy az egészet azzal indokolják, hogy a WHO-protokollt követjük (érdekes, valamiért már nem Ausztriát)" Ostoba. Ők is a WHO protokollt követik. különben is másért mondták, hogy érdemes figyelemmel kísérni az osztrákokat. Ez mióta újságírás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!