Előzetes konzultációt kívántunk tartani

2020. szeptember 04. 09:50

A DK el se jött, s jól láthatóan a gyurcsányi retorziótól félő többi ellenzéki párt egyetlen épkézláb jelöltet sem tudott megnevezni.

2020. szeptember 04. 09:50
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„A törvények értelmében a Nemzeti Választási Iroda elnökét a miniszterelnök jelölésére a köztársasági elnök nevezi ki. A parlamentáris demokráciánk hagyományait szem előtt tartva azonban – annak ellenére, hogy a jelölés joga csak a miniszterelnököt illeti – előzetes konzultációt kívántunk tartani. Ezért tegnap a Miniszterelnökség nevében hétparti egyeztetést hívtam össze, amelyen meghallgattuk (volna) valamennyi párt, így az ellenzéki pártok javaslatait is.

Az együttműködés és a normalitás teljes elutasítása jegyében a DK el se jött, s jól láthatóan a gyurcsányi retorziótól félő többi ellenzéki párt egyetlen épkézláb jelöltet sem tudott megnevezni, illetve egyetlen egy olyan általános szakmai követelményt sem tudtak vagy akartak meghatározni, ami alapján a miniszterelnök döntését segíteni lehetne.

Jól láthatóan újra ismétlődik a tavaszi menetrend, amikor hiába tárgyalna és működne együtt a Kormány, ők a saját kormányellenes radikálisaik által fogott tömörülés. Kár érte!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
graycivil
2020. szeptember 04. 21:17
"Úgy szeretne konszenzust a kormánypárt a választásokat lebonyolító Nemzeti Választási Iroda (NVI) új elnökével kapcsolatban, hogy már kész terve van az ellenzék kihagyására - derült ki a Népszava információi szerint azon a hétpárti egyeztetésen, amit csütörtökön délelőtt tartottak a Miniszterelnökségen Orbán Balázs államtitkár vezetésével." Hétpárti ítéletfelolvasás... Menjenek a büdös francba!
olajfa1
2020. szeptember 04. 14:45
"Jogállamiság hiánya" meg "Demokrácia deficit" meg hasonló aljasságokat nem tudnának hazudni Magyarországra az aljas ellenzék, ha elmentek volna!!!!!! NA EZÉRT /is/ ALJASOK! A "Jobbik" meg a szuper aljas tömörülés...
zsoltkom2
2020. szeptember 04. 13:38
Jó lenne tudni (úgy, hogy tőlük hallani), hogy a DK, miért nem ment el?
Sola Scriptura
2020. szeptember 04. 13:34
Aszondja "tegnap a Miniszterelnökség nevében hétparti egyeztetést hívtam össze" ... és ma 9.50-kor már arról tud posztolni, hogy nem jöttek el. Mennyi idejük is volt az egészre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!