Nem maradhat következmények nélkül az EU-s pénzek ellopása

2020. szeptember 23. 07:39

Az Európai Unió nem egy kft.

2020. szeptember 23. 07:39
Donáth Anna
Facebook

„Nem pusztán azért jött létre, hogy tagjai korlátolt felelősség mellett maximális profitra tegyenek szert. Az EU egy értékközösség, melynek tagjai vállalták, hogy jogállamként működnek. Ma az Európai Parlamentben azért küzdünk, hogy a következő évek EU-költségvetéseiben hangsúlyosabb szerepet kapjon az uniós értékek védelme – az uniós források folyósításával összekapcsolva.
A Momentum képviselőit pedig azzal a mandátummal küldte az Európai Parlamentbe tavaly minden tizedik magyar szavazó, hogy felhívjuk az európai szövetségeseink figyelmét: a magyar kormány folyamatosan ellopja az uniós pénzeket. Ezek a források így pont oda nem jutnak el, ahová valóban szánják. Mára a legnagyobb EP-frakciók egyetértenek abban, hogy módot kell találni az uniós pénzek felhasználásának ellenőrzésére. El kell érnünk, hogy ezeket szabályosan, megfelelően költsék el.

A magyar kormány természetesen elfogadhatatlannak tartja azt az elvárásunkat, hogy fejezze be a lopást. Ezért javasoljuk, hogy az uniós források legalább egy részét ne a kormány kapja, hanem önkormányzatok, a helyi civil társadalom, a helyi vállalkozók – így biztosítva, hogy ne az EU-s pénzek eltérítésére kiépült rendszeren keresztül érkezzen a pénz Magyarországra. Így nem fordulhatna elő az sem, hogy a kormány politikai bosszúvágyból tönkretesz hátrányos helyzetűekkel foglalkozó civil szervezeteket. A kiemelten fontos munkát végző civilek így ugyanis akár közvetlenül, akár a helyi önkormányzaton keresztül forrásokhoz juthatnának. De ugyanígy nem fordulhatna elő az sem, hogy a miniszterelnök strómanjai uniós pályázatokon szerzett pénzből kerülnek a leggazdagabb magyarok listájának az élére.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. szeptember 24. 09:42
"Ma az Európai Parlamentben azért küzdünk, hogy a következő évek EU-költségvetéseiben hangsúlyosabb szerepet kapjon az uniós értékek védelme - az uniós források folyósításával összekapcsolva." Itt derül ki valójában, hogy egy libernyák, aki azt gondolja magáról, hogy ateista, valójában mélyen vallásos, buzgó fanatikus, csak éppen isten szerepét EU atyácska tölti be a szívükben, és az ő egyszülött fiacskája a pénz, és hogy a szentlélek se hiányozzon a modellből, az pedig az uniós értékek lenne. Az uniós értékek fogalma nem igazán meghatározható, attól kellene seggre ülnünk, hogy a németek meg a franciák úgy döntöttek, hogy nem csépelik tovább egymást, és öri barikként inkább a többieket rabolják ki. Mesés fordulat. És akkor ez a hülye azt hiszi, hogy attól lesz valaki, ha besegít nekik. Nem leszel, az árulókra mindenütt megvetéssel tekintenek, még ha használják is őket.
Krupp Skya
2020. szeptember 24. 06:05
Javitvaa 6:03 : A Fidesz nagypapája nem volt ezredesi rangban, amikor az elvtársak körmöt húztak le, egymást akasztották, földeket vettek el, polgári magyarokat telepítettek a Hortobágyra istállókba, hogy a budapesti, városi lakásaikba elvtársakat lehessen költöztetni, és a Fidesz papája nem volt tábori csöcsörésző lelkész és a Fidesz nem leszbikus.
Krupp Skya
2020. szeptember 24. 06:03
Kan-nácska! Én inkább a Fidesznek hiszek. Fidesz dédije nem sikkasztott pénzt a Horthy rendszerben a kommunisták számára. A Fidesz papája, nem volt ezredesi rangban amikor az elvtársak körmöt húztak le, egymást akasztották, földeket vettek el, polgári magyarokat telepítettek a Hortobágyra istállókba, hogy a budapesti, városi lakásaikba elvtársakat lehessen költöztetni, és a Fidesz papája nem volt tábori csöcsörésző lelkész és a Fidesz nem leszbikus.
Rugán
2020. szeptember 23. 22:36
Ennek a nőszerű lénynek nem kellene valami más állampolgárság? Ha már ennyire utál minket magyarokat!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!