Az egyik szemünk sír, a másik nevet

2020. szeptember 25. 12:14

A koronavírus járvány miatt nagy bajban vannak az idegenforgalomból élő vállalkozások.

2020. szeptember 25. 12:14
Fidesz-KDNP
MTI-OS

„Több hetes gőgös hallgatás után Karácsony Gergely és a főváros vezetése végre rájött: nem nézhetik tovább tétlenül, hogy a koronavírus járvány miatt nagy bajban vannak az idegenforgalomból élő vállalkozások. Az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja számos javaslatot tett az elmúlt hetekben, hogyan lehetne segíteni a turizmusból élő családokon. Ameddig a főváros vezetése még a tegnapi nap folyamán is csak háttérbeszélgetésen tájékoztatta a médiát arról, hogy mit terveznek, addig a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja újabb javaslatot tett le az asztalra, amelyet benyújtottunk a jövő heti közgyűlésnek.

Ebben javasoljuk, hogy Budapesten engedjük el a taxisoknak a droszthasználati díjat 2020. második félévére és 2021. első 6 hónapjára. Számításaink szerint ez a segítség 250 millió forintnál nem von el többet a fővárosi büdzséből. A személyszállítóknak viszont tízezreket hagy a zsebében. Javasoljuk továbbá azt is, hogy a gazdasági helyzet miatt idén kapjanak felmentést a taxisok a 10 éven túli gépjárművek kötelező cseréje alól. Ez egy forintjába sem kerül a fővárosi adófizetőknek, megmentheti azonban a vállalkozókat.

Javasoljuk azt is, hogy a vendéglátó teraszok közterület-használati díját szintén erre az évre engedje el Budapest vezetése. Ezzel esélyt adunk a téliesített teraszt bevállaló éttermeknek a túlélésre. Javasoljuk azt is, hogy azon a turizmus területén és a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozások részére, amelyek fővárosi tulajdonban lévő helyiséget bérelnek 2020. szeptember 1-től 2021. március 31-ig szintén engedjük el a fizetendő bérleti díjat, ezzel is támogatva a munkahelyek megőrzését ezen szektorokban.

A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja szerint nem kell új javaslatot kidolgoznia Karácsony Gergelynek és a főváros vezetésének, hiszen ez egy kész és benyújtott javaslat, amelyet csak el kell fogadnia a jövő heti közgyűlésnek.”

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2020. szeptember 25. 20:57
Fidesz-KDNP: Az egyik szemünk sír, a másik nevet Hát milyen megható! Talán segítsünk a kormánynak. Úgy látszik az nem elég nekik, hogy GDP felét lenyúlják és a törvényeket is ők hozzák, továbbá minden fontos pozícióban a kádereik ülnek.
BőröndÖdön
2020. szeptember 25. 20:31
22 után sírni fog mind a kettő...:)
Pelso j.
2020. szeptember 25. 14:14
Javasoljuk, ja. Megint a más pénzét osztogatná a fidesz. Meg javasol, miután megtömte közpénzzel a haveri turisztikai cégeket.
peter.jordanson
2020. szeptember 25. 13:41
Mindjárt meghatódom a magyarokért érzett fideszes sírógörcstől. Látott már valaki fideszes politikust őszintén sírni? (Nem úgy, mint a pojáca Gyurcsány.) Mindjárt kiderült, hogy itt igazkeresztények potyogtatják könnyeiket, Trudeau módra. Ja igen... talán Pokorni az egyetlen :) ami ugye, muhaha :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!