A világ zöldpártjai az ördögöt szolgálják

2020. szeptember 07. 07:29

Eddig minden forradalom az értékek és a bioszféra pusztításához vezetett. Interjú.

2020. szeptember 07. 07:29
Somogyi Győző
Vasarnap.hu

„Van-e tanácsa a városi embereknek, akik nem akarják feladni a megszokott biztonságot és kényelmet: mit tehetnek otthonaikban, hogy a teremtett világunkat megőrizzék?

Kis lépésekkel kell kezdeni. Attól mindenkit óvok, hogy egyik pillanatról a másikra felszámolja az addigi életét és teljes tudatlansággal lemenjen a falura. Az első, amire szükség van, egy lelki fordulat, az, hogy belássa, nem egy földi paradicsom felé haladunk, és ez így nem mehet tovább. Ez egyenlő egy megtéréssel. Valamilyen formában Istent meg kell találni és az Ő nevében lehet ezt a fordulatot megtenni. Nagyon jelentős lépés, ha valaki például az autóját kevesebbet használja. Ha otthon az erkélyen egy kis zöldségeskertet létesít ládákban, ha tart egy macskát, vagy hogy ha van nyaralója, akkor ott minél több időt eltölt és megpróbál gyümölcsfákat ültetni, zöldségeskertet művelni. Ha valaki a televíziójáról le tud mondani…

Vagy legalább szelektál, hogy mit néz, mit hallgat, mivel tölti az idejét. Ezek mind fontos lépések, amelyeknek el kell vezetniük végül egy döntő fordulatig. Az, hogy valaki hobbi-szerűen bazsalikomot termel az erkélyen, de egyébként mindenben a fogyasztói eszmékben hisz, a műanyagéletformát folytatja, akkor nem sokat tett ennek érdekében. Hasonló a helyzet, ha valaki belép egy zöldpártba és az utcán üvöltözik.

Mostanában sokat lehet hallani a nyugat-európai klíma- és zöldaktivistákról. Az említett másik erő, az a »rontó« mennyire telepszik rá a »zöld-kérdésre«?

Teljes egészében manipulálja azt. Úgy látom, hogy a világ zöld pártjai és szervezetei mind az ördögöt szolgálják. Ebben az ördög zseniális: ha valamit nem tud legyőzni, akkor annak az élére áll és saját szolgálatába állítja. Ezek áltevékenységek. Eddig minden forradalom az értékek és a bioszféra pusztításához vezetett. A társadalmi forradalomhoz, a szexuális forradalomhoz hasonlóan a zöld forradalom sem vezethet máshová. Az a kísérlet, hogy fenntartsuk ezt az életformát – és még tovább fejlődjünk nem szennyező erőforrásokkal (naperőművek, szélerőművek) –, csak önámítás. A Biblia is nagyon világosan leírja, »arcod verítékével«, azaz nem lehet ingyen sem energiát, sem élő erőt lopni a teremtésből. A Paradicsomban úgy volt, de az ember úgy döntött, hogy a saját útjára lép, és onnantól a verejtéket, fizikai munkát nem lehet megspórolni. Azt kell, hogy mondjam, hogy a dolgok nem lehetnek reménytelenek, mert a Teremtő Isten nem azért hozta létre ezt a csodát, hogy engedje elpusztulni: ugyanakkor a szabadságunkat nem korlátozza. Ebből kifolyólag ezt a folyamatot, csak mi, emberek tudjuk megfordítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leponex
2020. szeptember 09. 23:53
"Úgy látom, hogy a világ zöld pártjai és szervezetei mind az ördögöt szolgálják. Ebben az ördög zseniális: ha valamit nem tud legyőzni, akkor annak az élére áll és saját szolgálatába állítja. Ezek áltevékenységek." Gratula Somogyi Győző !
egyvilág
2020. szeptember 07. 14:29
Egy tömör összefoglaló a globális problémákról, a felmelegedésről: https://egyvilag.hu/temakep/078.shtml
Rasdi
2020. szeptember 07. 14:18
Én a "zöld pártiságot" politikai zöldségnek tartom a "zöldség" ostobaság szinonimájaként. Magát a természet szeretét, a Föld természeti erőforrásaival való takarékoskodást, azok ésszerű felhasználást, a "zöld gondolatot" nem. De azt tulajdonképp bármilyen "jobb-" vagy "baloldali" párt is felvállalhatja. Azaz kizárólag erre a gondolatra, vagy akár elsődlegesen arra koncentrálva nem lehet őszintén politikai pártot alapítani.
Welszibard
2020. szeptember 07. 12:37
Isten éltessem még sokáig, jó egészségben erőben Somogyi Győző festőművészt, aki nem csak mondja, hanem gyakorolja is a természetközeli létet. Én is ezt teszem, amióta elhagytam a várost. A magyar grafikai művészet leghatásosabb sorozatát készítette el az 1956-os parlament előtti sortűzről és mészárlásról, olyan magas színvonalon és szuggesztív képi erővel, amit én azóta sem láttam sehol. Irodalomban csak Oravecz Imre író és költő mérhető hozzá szellemi társként, aki szintén a vidékre menekült, miután visszatért Magyarországra, ősei falujába. Döbbenetes a családregénye az elpusztult régi faluról, ahol ember és természet még harmonikus egységben tudott élni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!