A hálapénz vége?

2020. szeptember 30. 17:09

Ha megvalósul, ez valóságos forradalom lesz, a szó legnemesebb értelmében.

2020. szeptember 30. 17:09
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Nem álhír: a kormány több lépésben, mindjárt egy jelentős arányú indítással megduplázná az orvosi béreket, ezzel egy időben pedig, az orvosi kamara javaslatával egyezően megtiltaná, sőt büntetné a hálapénz elfogadását. Ha megvalósul, ez valóságos forradalom lesz, a szó legnemesebb értelmében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2020. október 01. 15:26
A 120% emeléssel, hálapénz nélkül az orvosok még mindig nem tudnak az eddigi színvonalon megélni! A tiltást pedig könnyen kijátsszák majd: az állami intézményben az orvos nem fogadja el a hálapénzt, csak diszkréten odacsúsztatja a magánrendelője címét, telefonszámát. Akkor is, ha a betegnek már nincs szüksége további kezelésre. Akkor a hálapénzt már magánorvosi díjazásnak nevezik...az nem tilos! Ha fél a leleplezéstől, akkor számlát ad...
tango47
2020. szeptember 30. 23:25
Sok orvos örülne, viszont van egy réteg, aki számára egy fizetés-duplázás bakfitty lenne mai jövedelméhez képest.
hátakkor
2020. szeptember 30. 19:50
Hálapénzt nem kötelező adni. A következő foglalkozást fizeted be max.
Bell & Sebastian
2020. szeptember 30. 19:15
Bárók és bérek Szerintem ezen azok röhögnek a legnagyobbat, akiket ki kellene vezetni a rendszerből. Menyiről is van itt szó? Az egyik divatos ortopédsebész a honlapján dicsekedik évi 3.000 műtéttel, amit három állásban végez, hivatalos- + kevert- + magánpraxis. A szürke zónában 60.000 körmöci aranyforint a díja. Osztogassa el az egyharmadát, a maradékból még arra is telne, hogy ingyen dolgozzon az állami egészségügyben, vagy még ő fizessen fél misit havonta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!