A budapesti idegenforgalomból élő emberek segítségre szorulnak

2020. szeptember 21. 15:43

A szakmai szervezetek javaslatait meg kell hallgatni és haladéktalanul döntéseket kell hozni!

2020. szeptember 21. 15:43
Fidesz Budapest
Facebook

„A fővárosi Fidesz-KDNP képviselőcsoportja üdvözöli, hogy ismét ülésezni fog a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa. Bizakodunk, hátha Karácsony Gergely végre belátta, hogy Budapest érdekeit nem az állandó politikai csatározás szolgálja, hanem az, ha a főpolgármester visszaül a tárgyalóasztalhoz.

De addig sem tétlenkedhetünk, hiszen a budapesti idegenforgalomból élő emberek segítségre szorulnak. A szakmai szervezetek javaslatait meg kell hallgatni és haladéktalanul döntéseket kell hozni!

Első körben javasoljuk, hogy Budapesten engedjük el a taxisoknak a droszthasználati díjat 2020. második félévére és 2021. első hat hónapjára! Számításaink szerint ez a segítség nem von el 250 millió forintnál többet a fővárosi büdzséből. A talpon maradt személyszállítóknak viszont tízezreket hagy a zsebében.

Javasoljuk továbbá, hogy a gazdasági válsághelyzet miatt idén kapjanak felmentést a taxisok a 10 éven túli gépjárművük kötelező cseréje alól! Ez egy forintjába sem kerül a fővárosi adófizetőknek, megmenthet azonban vállalkozót a szakma feladásától.

Javasoljuk azt is, hogy a vendéglátó teraszok közterület-használati díját szintén egy évre engedje el Budapest vezetése! Ezzel esélyt adunk a téliesített teraszt bevállaló éttermeknek a túlélésre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. szeptember 22. 16:02
Kinek van kedve a Karácsonyra szavazó hülye budapestiek által lakott Budapestre menni?
jánosbácsi
2020. szeptember 21. 22:09
Ez ahhoz hasonló eset mintha egy zsebtolvaj ellopná valakinek a pénzét majd pofátlanul pénzt kérne az áldozattól mert neki nincs pénze kenyérre. A kormány minden tíz forintból kilencet elvon a budapestiek által befizetett adóból. A maradék pénből is megpróbál minél többet megszerezni.
nempolitizálok
2020. szeptember 21. 18:25
Karácsony a főpolgármester libsik! de szólhattok Gyurcsánynak is, ő majd utasítja.
Gyéressy Károly
2020. szeptember 21. 17:11
A legnagyobb segítség a felesleges határzár feloldása lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!