Koronavírusteszt

2020. augusztus 30. 09:18

Érthetetlen, hogy miért fizetteti meg a kormány a magyarokkal a 30–60 ezer forintba kerülő koronavírusteszteket.

2020. augusztus 30. 09:18
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Facebook

„A kormánynak ingyenessé kellene tennie a koronavírustesztet minden állampolgár számára, már csak azért is, mert valójában jogszabály kötelezi erre a kabinetet. Ha Szijjártó Péter szerint a jogszabályok betartása nem szezonális kérdés, akkor nincs más dolga, mint a járványhelyzet idejére vonatkozó törvényi előírások követése.

Az egészségügyről szóló törvény 142. §-a egyértelműen kimondja, hogy a Magyarország területén tartózkodó személy részére a járványügyi ellátások közül a kötelező védőoltást (kivéve a külföldre történő kiutazás miatt szükséges védőoltást), a járványügyi érdekből végzett szűrővizsgálatot, a kötelező orvosi vizsgálatot, a járványügyi elkülönítést, a fertőző betegek szállítását, a mentést kötelezőn és ingyenesen biztosítani kell. Ezért is érthetetlen, hogy miért fizetteti meg a kormány a magyarokkal a 30–60 ezer forintba kerülő koronavírusteszteket.

Egy négygyermekes család esetében ez több százezer forintos kiadást is jelenthet, amit a többség nem engedhet meg magának. Ugyanígy a fekvőbeteg-ellátásból hazaérkező betegeknek, a kórházakban dolgozó személyzetnek, a táborból hazaérkező diákoknak, az edzőtáborokban a sportolóknak számtalan esetben önerőből kell kifizetniük a teszteket. A Párbeszéd követeli a kormánytól, hogy tegye ingyenessé ezt a szűrővizsgálatot, és lehetőleg minél szélesebb körben teszteljen, hogy meg lehessen fékezni a járvány súlyosbodását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 269 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bűbájos Küsmödy
2020. szeptember 01. 23:41
Nem mindegy? Hiszen a "vírus nem is létezik"!
NTLLK
2020. augusztus 31. 20:12
Jaj, Timike! Hát pont ezt értené, amikor az égegyvilágon semmit nem ért, csak a trágárságot, de azt legalább nagyon.
tango47
2020. augusztus 31. 16:35
Kabul Rózsája belépett az MSZP "Legyen Minden Ingyen" tagozatába?
nyugalom
2020. augusztus 31. 13:24
tarselnokod, kamugeri miert nem ad ingyen tesztet a fovarosiaknak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!