Kedves Michael, mielőtt megszólalsz, nézz körül saját házatok táján!

2020. augusztus 22. 20:11

Ma Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van.

2020. augusztus 22. 20:11
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
Facebook

„Ha visszagondolok a 2012 és 2014 közötti időszakra, amikor külügyi államtitkárként dolgoztam, akkor óhatatlanul is a Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkárral folytatott pengeváltások jutnak eszembe elsőként.

Valószínűleg azért, mert sok volt belőlük és élesek voltak. Michael Roth ugyanis minden létező alkalmat megragad(t) arra, hogy Magyarországot és Lengyelországot támadja. S ez a mai napig így van. Sőt, a támadásai nyomán ma már inkább csak legyintünk, mondván »business as usual«.

Ma viszont valami olyasmit mondott Michael Roth, ami után nem lehet nem megszólalni. A német államtitkár ugyanis feltette a régi lemezt és antiszemitizmussal vádolta meg hazánkat.

Kedves Michael! Kérlek, engedd meg (mivel régóta ismerjük egymást, tegező viszonyban vagyunk), hogy felhívjam figyelmedet arra a tényre, hogy Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van, a zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak.

Tisztelettel kérlek, fejezzed be a magyar emberek méltatlan támadását, és ha javasolhatom: mielőtt legközelebb ilyen súlyos témában megszólalsz, nézz körül saját házatok táján!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. augusztus 26. 03:05
Ide is bemásolom, mert ezen nem árt elgondolkozni: A fasizmus olyannyira nem azonosítható a zsidók utálatával, hogy egyetlen fasizmus-definíciónak sem része az antiszemitizmus: https://hu.wikipedia.org/wiki/Fasizmus Jó pár definíció-kísérlet van rá, de senkinek sem jut eszébe a fasizmust az antiszemitizmussal azonosítani, hacsak nem Bástya elvtársnak, akinek az a problémája, hogy "Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?!" Hajmeresztő az a logika, ami szerint a világháború nem szól másról, csak a zsidókról, a fasizmus nem szól másról, csak a zsidókról, mintha a világon senki más sem létezne, csak ők, a történelemben semmi más sem történt volna, csak mindenki őket üldözte. És ez a logika hasonlít ehhez a két könyvborítóhoz: 1. https://mandadb.hu/common/file-servlet/document/552681/default/doc_url/knyv0087.jpg 2. https://antikhaz.hu/data/thumb/13657/800x600.jpg A Kánaánt elfoglaló héberek nem hagytak maguk után jelentős kulturális, művészeti, tudományos, épített örökséget (kivéve persze a Bibliát). A két könyvborító mégis a zsidókhoz akarja kötni az ókori pompás műalkotásokat, pofátlanul kisajátítva azokat, mintha bármit is az ókori héberek csináltak volna meg ezekből, pedig ők semmit nem tettek hozzá ezekhez a műkincsekhez, mert az életmódjukból egyáltalán nem következett, utólag persze jó ellopni a dicsőséget, szarkaként idegen tollakkal páváskodni.... Hazugság mindezt bibliainak nevezni. Szellemi katyvasz mindent összekeverni, szemtelenek azok, akik mindent felnyalnak, és mindenről azt állítják, hogy az az övék, meg minden róluk szól, minden ki van sajátítva, mindenre einstand, stip-stop! A fasizmus-definíciók közül legalább az egyik meghatározást bemásolom: "vezérelv új civilizáció építésének akarata a hatalom kultusza elit- és küldetéstudat militarista színezetű mozgalom az ifjúság dicsőítése, juvenalizmus etatizmus, az állam szerepének abszolutizálása a forradalmiság és a tradicionalizmus sajátos keveréke rasszista jegyeket viselő szélsőséges nacionalizmus antimarxizmus imperialista, birodalom-építő hódító, terjeszkedő törekvések. Ha ezek a jegyek együttesen megtalálhatók, akkor nagy valószínűséggel fasizmusról van szó."
files32
2020. augusztus 24. 11:35
Petike, a sós víz nem tesz jót a lapinak.
zolizolizoltan
2020. augusztus 24. 09:21
Egy biztos, ez a Roth nevű fickó rosszat tesz a magyar zsidóságnak, mert a kijelentésével éppen az antiszemitizmust akarja felszítani Magyarországon.
Ernie Pantuso
2020. augusztus 24. 05:59
Peti odabasz! Nagyon bírom. Ilyen egy jó külügyminiszter.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!