Home office

2020. augusztus 28. 09:00

Szijjártó Péter egy laza mozdulattal kész lenne kirúgni a kancelláriaminisztert, ha az ő beosztottja lenne.

2020. augusztus 28. 09:00
Gulyás Erika
Népszava

„Ha jól értem, Szijjártó Péter egy laza mozdulattal kész lenne kirúgni a kancelláriaminisztert, ha az ő beosztottja lenne. Mert Gulyás Gergely szerda óta nyilvánvalóan home office-ban dolgozik, hisz hatósági karanténba került, miután szombaton egy fertőzött valakivel bulizott együtt. Normális országban kérhetne táppénzt a karantén idejére, de nálunk ezt épp az ő kormánya tiltotta meg – marad a home office. Csak így, magától, »szakszervezetesdi« nélkül, pusztán a munkája fontossága okán.

A külügyminiszter az ország helyzetének és a világpolitika alakulásának elemzése közben/helyett fontosnak tartotta hangsúlyozni a majdnem száz nagykövetünk előtt: vicceskedtek ugyan az érdekvédők, hogy engedje haza dolgozni legalább az iskolás gyereket nevelőket, krónikus betegeket, de ő egy kőszikla (amint azt neve is mutatja): megmondta, aki haza akar menni, menjen örökre. Szerinte ettől a következetességtől mennek olyan jól a dolgok a külügyben.

A sok fontos keleti tárgyalása közben nyilván nem tudta elolvasni azokat a felméréseket, amelyek szerint a nagy cégek 70 százalékában a dolgozók ugyanúgy, 18 százalékában jobban teljesítettek a home office alatt, mint előtte. A munkaadóknak adott teljhatalom ellen pedig nemcsak a lesajnált magyar szakszervezetek tiltakoztak, uniós és világszervezetek vezetői írtak az utóbbi hónapokban figyelmeztető leveleket Orbánnak, hogy vegyen vissza a gőgből, és egyeztessen a munkavállalók képviselőivel, mert már így is durván mínuszos az ország jogállami megítélése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. augusztus 28. 20:16
Home Officér. Erika vigyorog, Mint aki él hal a facér!
Türelem
2020. augusztus 28. 20:10
Viktor! Ti ezeket a mocskokat támogatjátok hirdetésekkel? megérdemlitek, ha buktok. Feri alatt mentem egy kutatóintézetbe, a Magyar Nemzet tiltó listán volt. Egyre hülyébbek vagytok, míg a karc FM, paláver című műsora meg feltette a szájzárat, mi nem vagyunk olyanok, mint ti odaát.....Jurák és a többi debil. Azt meg leírtam, hogy a külügyminiszter egy bunkó, az ellenzék hátradőlhet, elég egy Szijjártó, hogy a Fidesz elveszítse 22-ben a választásokat. Ilyen magas labdát csak az alkalmatlanok adnak fel. Ezek hülyék, de ki jöhet utánuk, az még nagyobb félelmet generál. Hol van egy tisztességes polgári párt?
nyugalom
2020. augusztus 28. 17:36
Ilyen egy proli buta!
Dénia
2020. augusztus 28. 17:29
De nem beteg. Csak otthon kell maradnia. Miért ne dolgozhatna otthonról? Ezt most tényleg nem értem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!