Ha nem tetszik a rendszer…

2020. augusztus 11. 12:52

A rendszerkritikai alapállás stratégiája.

2020. augusztus 11. 12:52
Kozák Márton – Magyar Bálint
Élet és Irodalom

„Azokhoz szólunk, akiknek nem tetszik, amiben élünk, ez a szabadságokat megfojtó, hatalommal visszaélő, érdemteleneket bűnszervezeti eszközökkel gazdagító, tömegeket szegényítő, jogtipró, úrhatnám világ. Nekik tudniuk kell: nem pusztán egy kormány, hanem egy rendszer az, amitől meg kell szabadulni.

Mindennapi tapasztalataink arra utalnak, hogy a hatalom információs blokádja ellenére az emberek gyakorlatilag mindent tudnak az őket körülvevő világról. Ismerik ezt a rájuk telepedett rendszert, és nincs jó véleményük róla.

Innen nézve érthető, hogy 2019 őszére – Haraszti Miklós kifejezésével – megszületett az ellenzéki választó. A szabadság, ezen belül a piaci szabadság híveiként tudjuk, hogy ahol kereslet van, ott előbb-utóbb kínálat is lesz: a rendszerváltást akaró ellenzéki szavazó megszüli a rendszerváltást végigvivő ellenzéki kínálatot.

De ez nem megy magától. Ha meg akarunk szabadulni a rendszertől, az ellenzéki választók és az ellenzéki pártok cselekvésének rendszerkritikai alapra kell helyezkednie. Ellenkező esetben megismétlődik a 2014-es és 2018-as kudarc. Ennek feltétele, hogy tisztában legyünk a magyar autokratikus rendszer természetével, legitimitásával és lebontásának feltételeivel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bukik a Zorbán
2020. augusztus 12. 13:10
Le a Zorbánnal! Legyen demokráciább! És hogy ez érvényesüljön: Németh Athina for Prime Minister!
-nb-
2020. augusztus 11. 22:19
Először is - ellenzéki lennék, de már 3szor kénytelen voltam nemellenzékre szavazni. Hogy miért: nézzétek meg, hogy mi megy az ellenzéki önkormányzatoknál: visszatért Draskovics, jobbnál jobb állások bukott és tehetségtelen politikus(á dehogy, csak ingyenélő)oknak Másodszor: a hosszú írás egy igen nagyot téved: igenis, az MSZP-SZDSZ alapította meg a jelenlegi rendszert, csak nem volt tehétségük megcsinálni. Az nem érv egy kormánytagtól, aki maga az állam, hogy az állam rossz gazda, hát ha rossz gazda vagy, akkor mondjál le! Harmadszor: ingyen politikai tanács a győzelemhez: meg kell szerezni a szavazatok felét, meg még 1-et. Ennyi. Aki megszerzi, ott van, aki nem, az nem :) Gyurcsánnyal, MagyarBálinttal, stb. rám ne számítsatok!
lemez
2020. augusztus 11. 20:09
Nekúnk sem tetszett a ti rendszeretek,de ti lövésekkel,lovaskatonákkal védtétek.Mi választásokon ,demokratikusan rugunk picsán ,ahányszor ki mertek bújni a föld alól.Még ti fenyegettek,szarházi rabló banda.Eladtátok az országot nyugatnak,ti libbant liberelis tetvek.
123321
2020. augusztus 11. 19:51
... akkor mehettek a kommunista kínába
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!