Gyurcsány, a kígyókirály

2020. augusztus 04. 08:32

Mi az, hogy földönfutóvá akar tenni bárkit is? Ez lenne az általa és az öregecskedő felesége által szajkózott jogállamiság?

2020. augusztus 04. 08:32
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„A bukott miniszterelnök újra hatalmasat szellentett a nulláslisztbe, gyilkos indulattal telített fogalmazást tett közzé a legnagyobb közösségi portálnak nevezett online fecsegő felületen. A szemkilövető, teremtő munkára alkalmatlan lévén, azt teszi, amit egész eddigi életében művelt: pusztít. Valami őrületes indulattal rombolja azokat az értékeket, amelyek az embert emberré, a nemzetet meg nemzetté nemesítik. Gyurcsány maga a gyűlölet. Ahogy mondta, kígyók kígyóznak, ő az a kígyó, akit a balliberális eszmekígyók körbefonnak, és ettől úgy gondolhatja, hogy ő a kígyók ura.

A jeles színházi rendező a Színház és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnöke lett. Ez a tény a szemkilövető kígyókirályt megdöbbentő kirohanásra késztette: »Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák! Lehet így is. Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot.«

Ezt írja a magyar baloldal vezére. Nincs mit csodálkozni. Mit várhatunk attól, aki büszkén hivalkodott azzal, hogy kormánya hazudott reggel, éjjel (sic) meg este, aki honfitársai millióit kergette a devizahitelek csapdájába, aki szinte végzetesen eladósította az országot, és aki gátlástalanul verette szét 2006-ban pribékjeivel az 1956-os forradalomra emlékezőket. A magát kommunistából liberálissá átfestő, közben amúgy a fajtájára jellemző módon milliárdokat összeügyeskedő hatalommániás figura sem tehet mást, mint ami a lényege. Gyűlöl.

Lenézi, és szó szerint kiirtaná azokat, akik nem azt gondolják a világról, amit az ő hagymázas víziói jelentenek. A sátánfattyú rombol és pusztít. Mi az, hogy földönfutóvá akar tenni bárkit is? Ez lenne az általa és az öregecskedő felesége által szajkózott jogállamiság? Ez a gondolkodásmód teremti meg az európai egyesült államokat? Ez a pökhendi fenyegetőzés hozza el a szabad világot? A korábban a Szovjetunió, most meg a Brüsszel csöcsén csüngő véleményvezérek falkája, a fősodratú, egyedül igaznak kikiáltott ultraliberális eszmék hívei fognak itt új Recskeket és Gulágokat felépíteni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vidėken újrakezdő
2020. augusztus 05. 07:41
Gyurcsács = Gyurcsány. Bocs.
zakar zoltán béla
2020. augusztus 04. 16:47
Saját fekáliájában....
BőröndÖdön
2020. augusztus 04. 11:46
Pali az agitprop bértollnoka,csak szánni lehet.
Oliver89
2020. augusztus 04. 11:28
nem hinnem, hogy Gyurcsany komolyan gondolja amit irt, az az igazsag szerintem, hogy az ellenzeki szavazok ezt akarjak hallani (ami tulajdonkeppen rosszabb), picit mintha atvette volna a momentumos vonalat (radikalisabb), talan az o szavazoikra hajt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!