Elszálltak – maguktól

2020. augusztus 01. 19:42

Az Index olyan, mint a Tesco: áruk rengetegén kell keresztülvergődnünk magunkat, hogy a lényeghez, a valóban értékes tartalomhoz eljussunk.

2020. augusztus 01. 19:42
Szentesi Zöldi László
Demokrata

„Csúcsra járatott önértékelés és ravasz politikai számítás – talán csak ennyi van, nem több az Index minapi összezuhanása mögött. Az ellentétek Bodolai és a szerkesztőség között évek óta húzódtak, már az előző főszerkesztőknek, Dudásnak és Tóth-Szenesinek is autonómiaproblémák miatt kellett távozniuk.

Az Indexben – ez a talán legfontosabb elem a történetben – ugyanis nem pusztán a magyar újságírás krémjének, de szellemi szuperlényeknek is látják magukat. Az öndicséret büdös – tartja a mondás, és az ember tényleg nem tudja, sírjon-e vagy nevessen, amikor önszeretettől csöpögő vallomásukat olvassa: »Munkahely, közösség, rövidnadrág, közszolgálat, férfibarátság, maguk az olvasók vagy épp az újságírás Fradija.« Igen, az Index kis rövidnadrágosai így látják magukat. Rájuk nem vonatkozik a munkajog, a cég igazgatótanácsa nem válthatja le a főszerkesztőt, ha üzleti titkokat ad ki, csak ők számítanak, a felkentek, a klubtagok. Arról persze, hogy az Index hatalmas olvasottságát nem kis részben kitűnően működő blogjaiknak, mellékleteiknek köszönhetik, nem pedig a hazug politikai bulvárhíreknek, egy szót sem ejtenek. Pedig az Index olyan, mint a Tesco: áruk rengetegén kell keresztülvergődnünk magunkat, hogy a lényeghez, a valóban értékes tartalomhoz eljussunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. augusztus 02. 10:58
Az Index szerkesztősége azzal, hogy gyakorlatilag egy emberként felállt, vállalva az egzisztenciális kockázatot, bizonytalanságot egy olyan új erkölcsi mércét állított fel, amit a szentesizöld-félék nem is értenek. Ilyet még nem láttak. És mint az egyszeri parasztember, aki először lát zsiráfot, rácsodálkozik, megbillenti a fején a fekete műbőr kalapot, és megállapítja: Ilyen állat márpedig nincs!
Vakfolt
2020. augusztus 02. 09:15
"Munkahely, közösség, rövidnadrág, férfibarátság" Valahol mindig tudtam, hogy ezek valójában buzik, erre most ez a coming out..
BőröndÖdön
2020. augusztus 02. 06:47
Ez az Laci,az értékes tartalom,ami ismeretlen a te propagandalapodnál...
Robur
2020. augusztus 01. 23:16
És ti most origo 2 sztorit játszotok. De ráfogtok baszni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!