Elfogadhatatlan a nyilvános fenyegetőzés

2020. augusztus 05. 14:50

A politikai fenyegetőzés, a bosszú és a megfélemlítés összeegyeztethetetlen a demokráciával és az európai értékekkel.

2020. augusztus 05. 14:50
Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
MTI OS

„A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége már többször felemelte szavát a magyar közélet tisztaságáért, a kulturált kommunikációért. Sajnos történelmi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a szavakat, az uszításokat a tettek követik, a kisemmizéstől a fizikai megsemmisítésig.

Most azért kell ismét megszólalnunk, mert még a jelenlegi ellenzéktől is szokatlan az a kommunista diktatúrára emlékeztető, nyilvános fenyegetés, ami a kiemelkedő színházi szakembert, a Nemzeti Színház igazgatóját érte a napokban: »Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz.«

Egy Európa-szerte ünnepelt, Kossuth-díjas művész lett most a támadás célpontja, mert a romboló és minden erkölcsöt mellőző szennyáradattal szemben a keresztény nemzeti kultúrát képviseli. Felháborító, hogy a demokrácia álszent féltői önkényuralmi módszerekkel, gyűlölködve akarnak maguknak ismét teret nyerni. A politikai fenyegetőzés, a bosszú és a megfélemlítés összeegyeztethetetlen a demokráciával és az európai értékekkel.

Nem szeretnénk újra olyat hallani, hogy »el lehet menni Magyarországról«, ha valami nem tetszik. Számunkra nem távlat a betemetetlen árkok feletti földönfutás. A tiszta közélet, a másik embert tisztelő közbeszéd békét szül, megőrzi a rendet. Ez a demokrácia alapja. Mi ezt a békés, kulturált hangnemet várjuk el valamennyi közszereplőtől és politikustól.”

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. augusztus 06. 19:24
Na ezért kellett volna Gyurcsányékat 90-ben földönfutóvá tenni. nagy hiba volt akkoriban betemetni az árkokat.
catalina9
2020. augusztus 06. 14:54
módosítani??? Mire fel?
catalina9
2020. augusztus 06. 14:52
Gyurcsánynak csak ujjgyakorlat földönfutóvá tenni a Nemzeti vezetőjét, tett ő már földönfutóvá egy egész nemzetet...
Akitlosz
2020. augusztus 06. 03:47
"Keresztény Értelmiségiek Szövetsége A politikai fenyegetőzés, a bosszú és a megfélemlítés összeegyeztethetetlen a demokráciával és az európai értékekkel." Ezt ugyanígy akár a Kommunista Értelmiségiek Szövetsége is írhatta volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!