Az érdekütközés természetes

2020. augusztus 05. 13:47

Mi zöldek most is készek vagyunk, sőt személyesen én is, közreműködni abban, hogy a sikeres ellenzéki együttműködés keretei és tartalma helyreállhasson Gödön (is).

2020. augusztus 05. 13:47
Kendernay János
Facebook

„A korábbiakban már többször tettem utalást a gödi városvezetés körül kialakult helyzetről. Úgy gondolom, fontos most erről a nyilvánosság előtt is megszólalnom. Minden konfliktusban emberek vesznek részt, ezért egyik konfliktus sem ugyanolyan dinamikájú. A konfliktusban résztvevőknek kell megtalálniuk a párbeszéd kereteit és módszereit. Az érdekütközés természetes. Egy családban is sok érdeket kell szem előtt tartani és közösnevezőre hozni. A vitának meg kell teremteni a megfelelő kezelési módját. Ez egy demokráciában pedig konszenzussal érhető el, persze létezik a többség akaratának kényszere is, de ezzel sérülnek a kisebbség érdekei, jogai.

Az ellenzék szivárványkoalíciójára épülő (helyi)kormányzás soha sem lesz egybevethető vagy akár összehasonlítható a Fidesz-KDNP monolitikus hatalomgyakorlásával. Több párt szükségszerűen több jót, de több lehetséges konfliktust is hozhatnak magukkal. Az ellenzéki pártok felelősége ezt a helyzetet a lehető legjobban a választói akarat és a nemzet érdekében érvényesíteni. És akkor nem beszéltem arról az alapvető különbségről, hogy a pártok politikai krédójuk szerint hogyan működtetik szervezeteiket illetve milyen működési mechanizmusok érvényesülnek.

Mi Zöldek alapvetően a helyi közösségek érdekeit, ahogy a helyi problémák, helyi szintű megoldását részesítjük előnyben. Mi valóban a szubszidiaritás hívei vagyunk. Más pártok ugyanakkor, el nem vitatva a jószándékukat, a helyi ügyeket is központilag kívánják megoldani. A mai NER-ellenzéknek, ha valóban az a közös célja, hogy Magyarországon 2022-ben kormányváltásra sor kerülhessen, akkor tudják, mi a dolguk. Jól kormányozni, felelősen cselekedni, a nemzetet szolgálni. Ahogy az elmúlt hónapokban, mi zöldek most is készek vagyunk, sőt személyesen én is, közreműködni abban, hogy a sikeres ellenzéki együttműködés keretei és tartalma helyreállhasson Gödön (is).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. augusztus 06. 15:32
Hajrá Fidesz Kdnp! Hajrá Trump! Hajrá Merkel! Hajrá Magyarország! Hajrá Samsung!
tevevanegypupu
2020. augusztus 06. 15:20
Itt az idő jelentkezni egy-két helyért vagy a dk-nál vagy a momentumnál..de siessenek, Szél és Hadházy már ott toporognak a momentum küszöbén, a dknál meg jelenleg a szocialisták tipródnak..még a végén lemaradnak a brüsszeli gyorsról..Schiffer!!!
Ernie Pantuso
2020. augusztus 06. 11:43
Soha nem voltatok zöldek. Ezt így kellett volna kezdened: -Mi tolvajok...
elfújta az ellenszél
2020. augusztus 06. 08:34
Egy kis maszatolás, egy kis fideszezés, és meg is volt a napi gittrágás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!