Antiszemita vád a magyarok ellen, avagy hogyan magyarázzuk meg Bíró László múltját

2020. augusztus 27. 16:53

A Jobbik nem antiszemita politikai képződmény, de vannak antiszemita politikusai. Bíró László pedig az.

2020. augusztus 27. 16:53
Nagy Ervin
Nagy Ervin
PestiSrácok.hu

„Michael Roth megszólalása kitűnően volt időzítve. Miközben a balliberális pártok összefogtak azzal a Jobbikkal, amely az elmúlt évek során többször is átlépte a szélsőségek vörös vonalát, szükség volt egy másik ügyre. A Jobbik nem antiszemita és nem rasszista képződmény, de tény, hogy voltak olyan évek, amikor előtérbe kerültek antiszemita hangok és cselekedtek. Ráadásul nem »csupán« egy-egy tag részéről, hanem a Jobbik vezetői és parlamenti képviselői által.

Most azonban helyzet van. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókörzetében – Koncz Ferenc tragikus halála miatt – előrehozott választásokat tartanak, ami az ellenzéki összefogás egyik főpróbája lehet. Mivel előválasztásra sem idő, sem pedig elfogadott szabályok nem álltak rendelkezésre, így természetes döntés volt, hogy a pártok vezetői megállapodtak abban, hogy a jobbikos Bíró László lesz a közös jelölt, hisz 2018-ban ő érte el a második legjobb eredményt.

Azzal azonban nem számoltak – vagy talán túl hirtelen döntöttek és az összefogás mámora eltakarta a valóságot előlük –, miszerint Bíró László az elmúlt években tett jó néhány antiszemita kijelentést.

Még egyszer: a Jobbik nem antiszemita politikai képződmény, de vannak antiszemita politikusai. Bíró László pedig az.
Legalábbis a politikai megnyilvánulásai alapján joggal vonhatjuk le ezt a következtetést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2020. augusztus 28. 16:20
Ki ez az antiszemita hólyag? Kik és miért támogatják? "Kell egy kis antiszemitizmus?" Szégyellje az ellenzék magát, ha megbocsát... Kik azok, akik megbocsátanak egy embertelen ideológiával? Természetesen: FASISZTÁK.
Akitlosz
2020. augusztus 27. 20:06
"hogyan magyarázzuk meg Bíró László múltját" Ők? A Fidesz érdekeinek megfelelően. Ne tegyen úgy, mintha gondolkodnia kellett volna ezen a kérdésen!
Akitlosz
2020. augusztus 27. 20:03
A Fidesz nem szemita politikai képződmény, de vannak szemita politikusai. A PestiSrácok.hu nem szemita újságírói képződmény, de vannak szemita újságírói. Nagy Ervin pedig ...
BőröndÖdön
2020. augusztus 27. 19:40
Prosti srácok...ugyammá...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!