Ahol nincs vallásszabadság, ott küzdeni kell érte

2020. augusztus 22. 20:49

Ahol van, ott meg kell őrizni, mert a vallásszabadság egyáltalán nem magától értetődő.

2020. augusztus 22. 20:49
Hölvényi György
Facebook

„Augusztus 22-ét tavaly nyilvánította a vallásüldözés áldozatainak emléknapjává az ENSZ.

Ahol nincs vallásszabadság, ott küzdeni kell érte. Ahol van, ott meg kell őrizni, mert az elmúlt évek legerősebb tapasztalata, hogy a vallásszabadság egyáltalán nem magától értetődő. Meggyőződésem, hogy ahol üldözik a vallási kisebbségeket vagy megkülönböztetést kell elszenvedniük, ott nem tisztelik az embert, az ember személyét és szabadságát. Legyen ez északon, délen, keleten vagy nyugaton. Európai politikusként közel egy évtizede ezért dolgozhatok, ezt nagy lehetőségnek, de legalább akkora felelősségnek is érzem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. augusztus 23. 15:54
Mi meg a vallástól való szabadságért küzdünk.
istvanpeter
2020. augusztus 23. 11:09
Kivéve az iszlám vallást és életformát, amely az összes hitetlen kiirtását jelöli meg legfőbb célként és minden hívőnek kötelességévé teszi a tömeggyilkosságban való részt vételt. Most a vallásszabadság védelme alatt nyugodtan szervezhetik a gyilkosságokat.
Secnir
2020. augusztus 22. 21:53
én ateista vagyok. akkor engem kirekesztett az ENSZ? "Meggyőződésem, hogy ahol üldözik a vallási kisebbségeket vagy megkülönböztetést kell elszenvedniük, ott nem tisztelik az embert, az ember személyét és szabadságát. " ahol megkülönböztetik az ateistát és bármely vallást követők tagjait, ott kimondható, hogy nem tisztelik a kisebbséget? egyáltalán, az ateistákat hová kell elhelyezni a vallásosság tengelyén? egyáltalán, ahol mondjuk a kereszténységet az állam elé/felé helyezik, ott az ateizmust üldözik? az a rendszer, amelyik mindenkit feloszt valamely vallás alá tartozónak, ott az ateisták vallásnak számítanak? ha igen, akkor lehet vallás, ha nem, akkor kisebbség?
Kanmacska
2020. augusztus 22. 21:34
Nyugi! Thor majd elrendezi a kérdést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!