A tálcán kínált művészi karrier és az abból élő meghasonlottak

2020. augusztus 24. 16:41

A jobboldali, keresztény világlátást magukénak érző döntéshozók miért ne érvényesíthetnék azt a jogukat, hogy az SZFE vagy bármely más intézmény vezetőit kijelöljék.

2020. augusztus 24. 16:41
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Magyar Nemzet

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kuratóriumának megválasztása után az egyetemi oktatók heves vérmérsékletű megszólalásai ráirányították a közfigyelmet arra, hogy olyan kibeszéletlen üggyel állunk szemben, amelynél a felek nézetei merőben eltérnek egymásétól. Azt gondolom, hogy a témában úgy lettek negatívan minősítve az SZFE újonnan kinevezett kurátorai, hogy a megválasztásukon kívül az érdemi munkavégzést el sem kezdték. Ezt az írásomat megelőző nyílt levelemben – amelyet Karsai György úrhoz, az SZFE tanárához írtam – annak a véleményemnek adtam hangot, hogy a jobboldali, keresztény világlátást magukénak érző döntéshozók miért ne érvényesíthetnék azt a jogukat, hogy az SZFE vagy bármely más intézmény vezetőit kijelöljék és ők a személyi rátermettségüket a leendő munkájuk során bizonyíthassák. Ehhez előbb munkavégzés szükséges, és azt követően majd lehet kritikával élni.

Levelemre természetesen nem az abban megfogalmazottakra érkeztek válaszok a liberálbalos médiából, hanem az eddig felmutatott színházi teljesítményem, pontosabban annak hiánya lett a legfőbb hivatkozás a személyemet lejáratni szándékozók számára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. augusztus 29. 04:33
HA AZ A"MŰVÉSZET", AMIT AZ EDDIG REGNÁLÓ SZEFE-N A KARSAI, ASCHER, GOTHÁR PÉTER MEG MOHÁCSI FÉLÉK TANITOTTAK, AKKOR NEKEM "AZ"--MINT MŰVÉSZET--NEM KELL(!!!) AZZAL AZ "Ú.N. MŰVÉSZET"-TEL ÉLJEN AZ, AKINEK "AZ" KELL, ÉN INKÁBB OKÁDOK TŐLÜK.....EGY KIADÓSAT..
balbako_
2020. augusztus 25. 06:45
Csak a fiataloknak emlékeztetőül, amikor Horn hatalomra került, minden vezetőt mindenhonnan kirúgtak vagy azért, mert az Antall- Boros kormány alatt kerültek vezetői pozícióba, vagy azért mert együtt tudtak működni ezzel a kormánnyal. Gyurcsányék dettó. Egyszerre és mindet! A jobbtól tanulni nem szégyen ezt kellett volna tenni Orbánnak is.
pollip
2020. augusztus 25. 06:19
Ez a divat mostanában az ellenzéki oldalon: a dolgozók bele akarnak szólni, hogy ki legyen a főnök? Mit szólnának, ha úgy lenne, mint ahogy az MSZP csinálja: akiről tudják, hogy nem Tothot támogatja, egyszerűen kizárják az mszp-ből.
kurbitalis
2020. augusztus 24. 22:48
HOZTAM! ÍRJÁTOK ALÁ MINÉL TÖBBEN!!!! https://www.peticiok.com/tilta.. Msodpercenként tucatnyian írják alá. Reggel még kb. 300 fő volt. Most már pillanatokon belül 6000. Egy nap alatt meglesz a 10 ezer aláírás! És folytatjuk, míg meg nem lesz az 500 ezer. LE GYURCSÁNNYAL ÉS GLOBÁLFASISZTA HORDÁJÁVAL! HAJRÁ, MAGYARORSZÁG!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!