A PDSZ ismét csak politizál, egyetlen valódi javaslata sincs

2020. augusztus 19. 11:40

A reakciójuk nem meglepő, számítottunk rá: ha mi valamilyen kérdésben A-t mondunk, ők biztosan B-t.

2020. augusztus 19. 11:40
EMMI
MTI-OS

„A PDSZ politikai alapon, a szakmaiságot nélkülözve fogalmazta meg közleményét, amelynek egyetlen célja, hogy feszültséget keltsen a köznevelés szereplőiben és reflektorfénybe hozza a mérhetetlenül alacsony támogatottságú szakszervezetet.
A PDSZ reakciója nem meglepő, számítottunk rá: ha mi valamilyen kérdésben A-t mondunk, ők biztosan B-t. Így volt ez a tavasszal is, amikor először azt követelték, hogy ne legyen érettségi, majd miután sikeresen, egyetlen megbetegedés nélkül megszerveztük és levezényeltük a vizsgákat, azzal álltak elő, hogy miért nem volt szóbeli.

A most megküldött közlemény is rengeteg valótlanságot tartalmaz, valódi javaslat nélkül. A teljesség igénye nélkül érdemes kiemelni, hogy a protokoll nem írja elő az osztálytermekben a 1,5 méteres távolságot, a személyes távolságtartásnak ugyanis elsősorban a közösségi terekben van jelentősége, ahol a tanulócsoportok keveredhetnek. A PDSZ állításával ellentétben az iskolákban ugyanúgy érvényes az 500 főnél nagyobb rendezvények tilalma, emellett a kisebb rendezvények megtartására is részletes megelőző javaslatokat tesz a dokumentum. A kiadott járványügyi protokoll elsődleges célja a köznevelésben dolgozók és tanulók védelme, az oktatás folyamatosságának és az intézményi működés stabilitásának garantálása, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése.

Emberi Erőforrások Minisztériuma”

(MTI-OS)


 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandolini
2020. augusztus 20. 11:29
Paranemnormális Deviánsok Szövetsége Velük a pszichológusoknak kell "tárgyalniuk"
Tatulus
2020. augusztus 19. 22:15
Én sem tudom, hogy egy ostoba, bunkózó szocival érdemes-é vitázni, talán megér egy misét. (vagy nem) Előjött a gőgős majom belőled! Szoci vagy, vagy libsi, tökre nem érdekel, ugyanaz - náci bagázs vagytok! Bunkóságért te se mész a szomszédba, én meg úgy vagyok vele, amilyen az adjonisten... Ismered te egyáltalán a kinevezett személyt? Az addigi pályafutását? Biztos, hogy nem, de előjön a bolsi beidegződésed - tárgyalni, megbeszélni, egyeztetni? Csak nem veletek? Röhej! Egy kormányfő - nyilván nem az ujjából szopottan - hoz egy döntést, az ellenzék meg háborog - tegye, a kutya se törődik vele. Vidivel pontosan az a bajod, hogy nem libsi és kuratóriumi elnökként van valami ráhatása a dolgokra. Azt azért megkérdezném, a többieknek miféle tudományos teljesítménye van ahhoz képest, amit Vidi tett eddig, mint rendező - nem mondom a számokat, nézz utána.(ha képes vagy rá - ja, nem) Másrészt ki adja a pénzt? Ja, a Kormány, ami 2010 óta táplált egy libsi fészket és nem szólt bele a munkájukba, most érvényesítette azt, amit régóta kellett volna, a libsi befolyás kissé visszaszorítását. Neked persze látszat-érveid vannak, amit nyugodtan elfelejthetsz, mert nem érvek. A tulajdonos dönt, a művészi szabadságot pedig senki sem akarta kontrollálni! Csak libsi művészkéink teljes hatalmat akarnak - hát akkor lépjenek le innen, csinálják meg a színházukat, a képzésüket és éljenek meg belőle! Írtam neked előzőleg a PDSZ-ről, meg a marhaságaidról, most jössz, hogy elismert valamit Gulyás - pechedre végignéztem és tudom, hogy tett egy félreérthető megjegyzést, amit Ildikó persze ki akart használni és Gulyás visszavonta. Akár hazugnak is nevezhetnélek! Viszont én olvastam az anyagot és veled ellentétes véleményem van, amit te nem cáfoltál! A következtetésed igazán nagyszerű, a lényedből fakad, nézzél csak a tükörbe!
toef36
2020. augusztus 19. 18:57
A PDSZ a "félművelt" pedagógusok gyülekezete! Mégis taníhatnak?
péterx
2020. augusztus 19. 14:26
A kákán is csomót kereső PDSZ éppen ezzel a mindent elutasító, csak-azért-is-ellentmondunk magatartásával teszi hiteltelenné magát: nem konstruktív partner az oktatás és a diákok érdekében, hanem a globális tagadás meddő álláspontját képviseli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!