2006 vitáját nem most fogjuk lezárni

2020. augusztus 24. 10:42

Azt állítani, hogy a mostani Minszk egyenlő Budapesttel, hazug propaganda.

2020. augusztus 24. 10:42
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Van valami, amit talán meg lehet beszélni. 2006 Budapestjének utcáján egyszerre voltak békés, sok tekintetben jogosan felháborodott tüntetők, és irányított, erőszakos rendbontók. Olyanok, akik az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére törekedtek. Abban sincs vita, hogy a rendőrség sem állt a helyzet magaslatán, és ez akkor is igaz, ha több rendőr sérült meg, mint tüntető. Minden sérülés és mindenki sérülése fájdalmas.

De azt állítani, hogy a mostani Minszk egyenlő Budapesttel, hazug propaganda. Egyrészt ha Minszk Budapest, akkor mit keres Orbán Lukasenka oldalán? Magyarázza már nekem el ezt valaki! Másrészt Minszkben végtelenül békés tüntetők, köztük virágot kezükben felemelő asszonyok tiltakoznak a választás nyilvánvaló elcsalása ellen.

2006-ban szabad és tisztességes választások voltak Magyarországon. Ezt a Fidesz belügyminisztere jelentette a Parlamentnek.
Akkori beszédem sokakat felháborított. Értem az okát, még ha az erre adott reakciót ma is puccskísérletnek tartom. Minszk nem Budapest. A mostani kormány meg lassan döntse el, ha Minszk szerinte mégis egyenlő Budapesttel, akkor miért nem ítéli el teljes erejéből az ott történteket, miért nem támogatja Lukasenka lemondását, új választások kiírását.

És még ha így is tenne, az se bizonyítaná, hogy igaza van 2006 megítélésében, csak nem látszana ennyire nyilvánvalóan az orbáni külpolitika teljes tévelygése, kudarca, tarthatatlansága.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2020. augusztus 26. 16:10
Te patkany lineralnaci .... az egesz eleted egy hazugsag .... hogy loptad a vagyonodat .... megbasztad az a mozdinykepu okadek nostenyt ... ez igen .... ja es a hatarnal is unneplo migrok jottek , szerinted . Na menj a jo budos kurva anyadba ... DE MEG LOGNI FIGSZ A KOTELEN TE FEREG ... magyar ember nem felejt csak , hogy tudd ... minden ivadekod ki lesz belezve
Robertoo
2020. augusztus 25. 22:24
Egészségedre feri!
toef36
2020. augusztus 25. 11:16
2006 vitáját már lezárta a magyarság többsége... Ez talán kevés?
Agrippa
2020. augusztus 25. 09:31
"Olyanok, akik az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére törekedtek." Pontosan Lukasenka vádolja ezzel a mostani tüntetőket. Szóval Minszk nem Budapest, valóban. De gyurcsány = Lukasenka. Az a helyzet, hogy 2010 óta nem voltak rendőrattackok Magyarországon, pedig volt elég "hú de spontán, nem szervezett" tüntetés. Az Őszödre adott reakciókat puccskísérletnek tartja. Ő a nagy machinátor. Először megpuccsolta a Medgyessyt, az mszp-t és végül az országot. Az általa okozott politikai és morális válság után még sikerült elkúrnia (idézet a machinátortól) a gazdasági válság kezelését is. Vagy egyszerűen nem is érdekelte akkor és korábban sem az ország sorsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!