Vita a vitáról

2020. július 17. 08:45

Ha lehet bírálni Romsics Ignácot (miért ne lehetne, csak normálisan, korrektül tegyék), akkor miért ne lehetne bírálni Romsics bírálóit?

2020. július 17. 08:45
L. Simon László
Facebook

„Balázs Géza alábbi írásába több helyen is belebotlottam a közösségi médiában. A megosztói mintegy annak a bizonyítékát látták benne, hogy lehet mértéktartóan is megszólalni történészi és tudományos vitában, szemben például Hermann Róberttel. Volt aki egyenesen a finnugor elmélet tagadását olvasta ki belőle. Pedig Balázs Géza remek írása arra is rámutat, hogy nyugodtan lehet hinni a finnugor elméletben, annak a tudományos alapú elfogadása nem egyenlő a nemzetárulással. Miként a megkérdőjelezése sem egyenlő a tudománytalansággal, mucsaizmussal. 

Tehát én már csak emiatt sem értek egyet a kiváló történész, az elkötelezett nemzeti gondolkodó, Hermann Róbert szidalmazásával. Mert ha lehet bírálni Romsics Ignácot (miért ne lehetne, csak normálisan, korrektül tegyék), akkor miért ne lehetne bírálni Romsics bírálóit? S miért kell az ötvenes évek stílusában támadni, szinte megsemmisíteni azt, aki bírálni meri a bírálókat, különösen azok stílusát és gyenge érvrendszerét?

Balázs Géza nem az egyik vagy a másik nyelvrokonsági elmélet mellett foglalt állást, pusztán azt mondja, a tudomány fejlődésének alapja az értelmes vita, a dogmák elvetése, a még oly biztosnak is vélt tételek megkérdőjelezése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. július 19. 20:26
Elsimon, maga már azt sem tudja hol áll! Tényleg, elsimon, hogy is áll maga?
mucsay
2020. július 18. 20:11
ki mindta hogy nem lehet bírálni szakácsot? hagyjuk a rizsát, nézzük kinek adjátok a pénzünket. ja, hogy szakács ezt is meg merte kicsit kaparni. már két ok hogy a klubod kiszorítsa.
tango47
2020. július 18. 10:20
Az, hogy a kultúra a balliberálisok kezében van, nem hungarikum. A világon talán mindenütt így van. Talán ezért hagyja a Fidesz is ebek harmincadjára és ilyen L.Simon félék játszóterének. Pedig az alapoknál kellene kezdeni: Egyetemek tanári karának megválogatása, tanárképzés megerősítése, a kizárólagosságok visszanyesése, stb. Embernek való feladat, de egy emberöltő is kevés rá.
Rony Tronco
2020. július 18. 08:10
Áltudományokkal és hazugságokkal nehéz vitatkozni. Nyelv szempontjából elő kell venni a Czucor-Fogarasit, majd Czakót és társait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!