Magyarország jobban teljesített az elmúlt években, mint az Unió egésze

2020. július 14. 10:08

Az érzés megfizethetetlen, amikor a Hazád érdekét képviseled Brüsszelben, s nem Brüsszelt a világban!

2020. július 14. 10:08
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Nos, kedves Momentum Brüsszel!

A helyzet úgy áll, hogy ha nem fogadjátok el azt, amit mondtam, miszerint Magyarország jobban teljesített az elmúlt években, mint az Unió egésze, illetve hogy ez részben annak is köszönhető, hogy jól használtuk és használjuk fel az uniós forrásokat, akkor Nektek nem velem, hanem az uniós statisztikai hivatallal és az Unió motorjaként működő német kancellárral van vitátok.

A hivatal számai ugyanis egyértelműek, s ugyanígy egyértelműek voltak a német kancellár szavai akkor is, amikor a járvány előtt arról beszélt, hogy a magyar gazdaság szépen fejlődik, tehát láthatóan jó a forrásfelhasználás. Éppen ezért elfogadhatatlan és igazságtalan a költségvetési tárgyalások során az a javaslat, amely baloldali politikai nyomásgyakorlásra használna uniós szerveket és forrásokat, valamint a jobban teljesítő tagállamokat büntetné, a rosszabbul teljesítőket pedig jutalmazná.

Ha már úgyis van a Momentumnak brüsszeli bázisa, akkor talán ezen ügyekben kellene inkább lobbizni, s nem Magyarország lejáratásán, meg valami progresszív utópia megvalósításán dolgozni. Higgyétek el, az érzés megfizethetetlen, amikor a Hazád érdekét képviseled Brüsszelben, s nem Brüsszelt a világban!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2020. július 14. 15:23
"Magyarország jobban teljesített az elmúlt években, mint az Unió egésze" A mondat inkább így helyes: Magyarország jobban teljesített az elmúlt években, mint az Unió egésze az uniós pénzekből és a multik jóvoltából. Mikor lesz, amikor a magyarok saját erejükből tudnak jól teljesíteni? Mert vagy 500 éve félperiféria vagyunk.
egyvilág
2020. július 14. 14:11
Amit a gazdasági növekedésről (és fejlődésről) tudni kell: https://egyvilag.hu/temakep/097.shtml
BőröndÖdön
2020. július 14. 13:20
Aha,azért kunyerálunk éjjel,és nappal...az orbán-rezsim nem egyenlő a Hazával....sőt!!
Fideath
2020. július 14. 12:09
"Sántít a teória, de ezt te is tudod nagyon jól. Tudnál egy grafikont mutatni, vagy egy linket, vagy bármit ami alátámasztja a mondandód?" ------------------ Tessék: Itt Magyarország az EU harmadik legkorruptabb országa: https://www.businessinsider.com/these-are-the-13-most-corrupt-countries-in-europe-2019-2 Itt a második legkorruptabb: https://www.statista.com/statistics/873736/corruption-perception-index-european-union/ Itt is a harmadik legkorruptabb: https://www.transparency.org/en/news/cpi-western-europe-and-eu#
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!