Kik vagyunk, honnan jöttünk?

2020. július 20. 15:05

Kiderült, hogy a magyar őstörténet és legendárium nem ok nélkül cseng egybe.

2020. július 20. 15:05
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„A hírt a Magyar Nemzet hozta először. Kiderült, hogy a magyar őstörténet és legendárium nem ok nélkül cseng egybe, és több évezredes múltról mesél. Megtudtuk, hogy Árpád-házi királyok és királynék csontjain végzett genetikai vizsgálatokat az Országos Onkológiai Intézet és egy német egyetem, a göttingai.

A párhuzamosan nyert eredmények alapján megállapították a dinasztiára jellemző DNS-t. A »közel természettudományos pontosságú« kutatás révén közelebb kerültünk a magyarság eredetéhez, így az érzelmi alapú viták helyett a tényekre alapozhatunk, jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. július 21. 08:30
Kíváncsi lennék, az itt kommentelők fel tudják-e sorolni az ükszüleiket. Nem közelibbek? Nem fontosabbak? És nagyon sok embernek az sem megy, de azért álmodjuk vissza magunkat ötezer évvel ezelőttre. Nem volna az utóbbi gond, ha nem lenne homályos számunkra már a száz évvel ezelőtti elődeink névsora is. Különösebben nem tetszik a homályba és általánosságokba való burkolózás, ami olyan meseszerű, hogy azt értek rajta, amit akarok, és mindez a sokkal megfoghatóbb, sokkal tényszerűbb dolgokról (történelmi tudatról) tereli el a figyelmet.
balbako_
2020. július 20. 20:39
Sokadszor is beigazolódik, hogy hogy a nemzetek szájról szájra terjedő őstörténete mindig valóságon alapul. Nálunk egyetlen mese, rege, geszta írott történelem nem szólt másról, mint a hun magyar rokonságról. Most genetikai bizonysága van annak hogy ez így igaz! És amit utólag kifejezetten a Habsburgok szuszakoltak a történetírásunkba az többszörösen megbukott. Mi még úgy tanultuk az iskolában, hogy finn rokon nép közös őseink vannak. Aztán mert ezt már nem lehetett tartani nyelvi rokonságról beszélnek. Most is itt tartunk ámbár az új adatok ami az Árpádok génjeiből kiolvasható ezt is igencsak megingatja.
Secnir
2020. július 20. 19:19
"Megtudtuk, hogy Árpád-házi királyok és királynék csontjain végzett genetikai vizsgálatokat az Országos Onkológiai Intézet és egy német egyetem, a göttingai." nem. az onkológiai intézet kásler megbízásából végzett egy haplovizsgálatot iii. béla mintáiból, és a göttingiai végezte kásler kérésére a kontrollt. a göttingiainak kb ennyi szerepe volt az egészben. ezek a haplo-dns szekvenciák egyeznek egy, a mai afganisztán északi részén élő törzsével. pont. kásler pedig az eredményből -hibásan- azt szűrte le, hogy árpád apánk észak-afganisztánból jött és pont. amit nem vizsgáltak, hogy -árpád, illetve utódainak dns-e ugyanaz-e, mint béláé (értsd: nem volt-e közben zabigyerek) -az észak-afganisztáni törzs hol volt 1-2-3-4000 évvel ezelőtt? ugyanis vándorló törzsek esetében simán elképzelhető, hogy észak-mongóliában még közös ivászat folyt árpádékkal, árpádék nyugatra mentek, a törzs többi része délre. megvizsgálta valaki ugyanilyen haplo-dns-re az eltemetett törzstagokat? nem. innentől kezdve kásler elmélete megy a levesbe. azt már nem is említem, hogy bizonyos "tudós" körök, akik kvázi kásler kivételével komolyan veszik a tudományt, betartanak több szabályt is, például a megbízó és elemző nem lehet ugyanaz a személy - jelen esetben kásler. ez olyan, mintha egy doktori védésén a jelölt volna a saját opponense, elbírálója és a tanácselnök is. csak sikerül, nem?
kingsjewel
2020. július 20. 17:27
Merthogy a bizánciak aggatták a magyarokra az onougroui nevet, ami a türk onogurból jött. A bizánciaktól meg átvette Európa, és ez módosult ungarn-ra, hungary-ra stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!